Monday, March 30, 2009

AGD '09 & PHARMACOGNOSY VISIT

Assalamualikum..

Kpd shbt2 yg masih lg blm menjelaskan duit AGD & Cameron, harap dpt byr secepat mungkin utk memudahkan comittee yg tlh dilantik menjalankn tugas.

  • AGD= RM 25..bro blh byr kat Habibi, Sister kat Mariam..Harap sume blh byr esok.

  • Cameron =RM40..Insayaallah kalau dpt bas UIA, kos utk visit ni blh dikurangkan..Duit lebih akan dipulangkan balik. Bro blh byr kat Gigi, Sister kat Ruzaini..Harap blh byr sblm exam jumaat ni..

-Mintak maaf byk2 kalau bayaran ni agak membebankan..tp rasenye tak kot memandangkan sume dpt JPA >rm3000..kalau dh hbs tu,pjm2la kt member2 yg byk duit.


-Selamat studi sume..Harap xde yg xblh studi lps bace post ni.

53 comments:

Anonymous said...

arghh...40??? hypertension terus aku gini

Anonymous said...

xde diskaun ke???

Anonymous said...

sori la rakan2 sekalian di sbb kn bilangan kte ramai so kuliyyah x mampu la nk support seme..sori byk2...sape rase duit belebey2 sgt dialu2 kn la utk sponsor prog kte nih...hahaha

Anonymous said...

tak de duit tak ley idup ma..

Anonymous said...

ish3x

Anonymous said...

ish ish ish...

matmin said...

camne erk?erm..yg xbrape ckup duit,pnjam ngn mmber.nnt dpt schlar sem dpn,byr.yg baik ati mmberi pnjam,tq,sbb korg,smua bleh join prog,bergembira.tq smua.

Anonymous said...

emm...ni pon kuliyyah da byk beri bajet...habes murah da sebenanye ni...cume mgkin ni akhir sem n korg berat sket nak bayar...tp kalo bole carila alternatif utk bayar secepat mgkn ye bg yg sesak tu..peluang camni bukan slalu ade..so,hope really appreciate this..ni la kenangan kite pas grad nanti..tunjuk kat laki/bini/anak2...slagi hayat di kandung badan..kumpullah memori indah bersama sebanyak mungkin =)

Anonymous said...

$65 banyak ooo!! korang neh! lari bajet. nak pegi kenduri kendara lagi.. brapa banyak punya kenduri kawin daa..

Anonymous said...

kalo takde bajet takyah pegi..jimat $65 tu..habes crite..=)

Anonymous said...

ow kire leh la nih xpegi.... sengal ape benda yg utk subjek kelas kte kene bayar... dah bayar yuran ckp r eiiiiiiiii

Anonymous said...

kalo ak ade duit ak da support korg seme...tp ak x mampu...sori le..hahaha

Anonymous said...

aku pun pelik budget tak cukup.tak yah pg ar smua

Anonymous said...

ak nk g wei.... nk g nk g nk g weiii.. tp plik.. dah mcm private u la plk.then,xcukp2 agi ke ngn poster2 pe smua.

Anonymous said...

lerr.. laenkali bagitau ar yg benda ni boleh tak pegi. buat penat aku timbang2 pro n cons berhari2

Anonymous said...

Aslmkm..visit ni wajib....x payah2 timbang2 la.

Anonymous said...

budget tu agak mengecewakan gak la...sorg 40..ish3..maybe x hbs kot 40 tuh...bley la pulang kn kt korg blk sket...hahaha...seb baik scholar ak ade lg da la blk kg halaman ak...sian kt korg seme...huhuuh

Anonymous said...

visit ni wajib sbnrnye...so, sape yg ade keuzuran blh la jmp dr retno sndr nt..mintak maaf byk2 seklai lg klu byrnnye agak mahal..tp klu korang nk tau, bas je dh dkt 8000,mkn lg,tmpt tido lg..kire ah sndr brp kos sume..pastu bhg dgn 95 org..sape yg dpt jwpn die kos rm20 sorang, aku blnje santai

Anonymous said...

apela korang ni...rm40 pon cakap banyak...aritu tanye takpe ke wat korang tak cakap tak stuju plak..banyak songeh btol la batch kite ni..scholar 4100 takkan da habes kot..korg blanja kat ne?aku yg bagi dwet kat parent aku pon ade lebeh ag...so,ape cer????

Anonymous said...

saving la oi! mase depan mana tau ape akan jadik. aku makan pon jimat2..
tapi, ni educational visit punya pasal, aku ok je.. kalau kenangan semata2, takpelah

sori lah komiti.. ini pandangan aku. negara kita kan mendokong democracy

matmin said...

xpe2.ak mendukung kbbebasan bersuara,democracy is the best policy.bkn knangan smate2,ni edu visit,nk knangan semate2,korg g ngn family.jgn emo2,smua org ade prob.psl duit,bleh sttle,yg kasi duit kt prents,bgus lah,anak yg soleh.yg abis berjoli,psni,jgn joli sgt2.kne phm,bkn smua org sme ngn kite yg pndai berjimat,kasi kt parents,saving.yg xcm2,kene blaja lah wisely gune duit psni,jgn trase kt yg sound 2.sbr2 erk.jgn terase,biar smua hepi dpt g vsit ni.biaselah,ape2 prog,ade suara2 di blakang,jgn khuatir,ade pnyelesaian,as long,korg smgt nk g,support ape2 prog.klu asyik kondem,sorilah,ape2 prog pun xjdi.

Anonymous said...

bagi aku, org same je suka condem2 ni.aku tau sape.. korang pun tau sape kn?

shaiful said...

ko pn suke kondem2 gak la eh...hahaha.

Anonymous said...

wa..panas panas

observer said...

haih, exam2 pun panas..

aku nampak kat sini bukan masalah kondem2. masing2 ada pendapat masing2. ada cara handle duit sendiri. die nakla suarakan bagi org tahu pendapat dia.

bagi aku, yang dah biasa susah, sesen tu sgt bermakna. $10 boleh guna 3 hari. yg berada tak payahlah cakap. $10 macam seploh sen. aku tahu komiti try their best utk reduce bajet. sabolah. tenang2.. niat nak menuntut ilmu. pahala gak tuh

Anonymous said...

sape yg condemn nih... aku nak tau nih.... dah sabut study nih... btau r cpat sape yg mengcondemn nih hahahahhahahahhaha erm pandangan aku mmg xpatut pun visit subjek co-course kite kene byr lg... 40 hinggit lak tuh.... ujung2 saem nih isk2.... yg bg duit kat parents tuh bgs la xyah la nak kecoh2..... masing2 ade masalah masing2..... yg nak menggelabah kat sini apahal... pkla kalu kite ditempat org tuh..... susah cam mane kite ramai lg org yg lagi susah dari kite weyh.... pandai2 korg la nak pk.... ap2 pun kputusan dah decide.... pakat2 la pegi yek... abis 2nd year dah nih..... sape2 berkenan kat abg shaiful kite tuh leh la bwk rombongan terus :D

Anonymous said...

abg 'DAK' nant nak pegi umah awak eh :D

ulatbuku said...

mula dah merepek. eh haku dengar seblom balik nak singgah bookfair kat kL?

Anonymous said...

observer!
nk mnta petua sket?
cmne ko leh mkn Rm10 for 3 days!
mntp gle,ajr sket cmne ko nye care berjimat!
sem dpn leh ak practice lak,
weh, ak serius ni nk tau,xde niat yg tersmbunyi:)

aizuddin mohd noor said...

paling penting skang studi dulu..semua ni akan diterangkan masa AGD nanti dan ada beberapa mekanisme yang akan dicadangkan..buat komiti terima kasih kerna berusaha keras..biasala stiap perkara mesti ada yg sokong dan bantah..buat yg membantah- sy mewakili komiti minta maaf bnyk2, bkn niat komiti utk membebankan org lain-komiti dh berusaha buat yg terbaik..gud luck xm dan doakan kejayaan bersama!!!

Anonymous said...

haha..kelakar korang ni...ape2 hal pon..slmt studi sume..kpd yg dh msk 'hantu final", jage2 ckit...jgn smp hantu tu x klr langsung nt...to comitee, tq sbb susah2,insyaallah ade jlkn kluarnye..kpd yg xde duit tu,bwk2 bersabar...pnd2la korek mane2 aslkn halal...kpd yg suke sgt komen2 ni, sem dpn tolong volunteer jd komiti edu visit ye..slmt studi n good luck..

Anonymous said...

banyak nyer anonymous...macam kat shout corner pulak..admin kene moderate semula la kalau macam ni..
hehe...aku pun anonymous jugak..

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

dah lama tak post komen...

inilah keburukan kalau comment anonymous enabled, ramai yg berani meluahkan sesuatu tapi tak ingin diketahui identiti lalu mennyedihkan hati komiti2 kerana persalahkan secara tidak lngsng.

terplng majoriti la nk enable/disle lagi ke anonymous ni?tp confirm org yg sama je post komen bila dan disable comment utk anony.

apa2 pun, good luck utk final esok.minta maaf jgk if blog ni selalu mendatangkan masalah sehingga mencetuskan ketidaksenangan hati dan perasaan member2 rx6th seterusnya menghilangkan tumpuan utk baca phy. pharmacy.

Sekian. saya mewakili semua admin blog batch ni.

shaiful said...

ak x sedih sket pn...woii byar la cepat...budak2 mahalah im 2 bley buat pembayaran kt mat min...jgn smp ak sndr pegi mahalah...hahaha

Anonymous said...

aku request dgn hormatnya to admin, co admins tlg padam komen2 bahasa terlampau kat atas ni. tlg behave la weh! nama pun islamic university. eiiiiiii sungguh aku malu!!

matmin said...

weh gemuk,ko jgn wat bodo kt cni lah,krg ajar ko,bdk2 ak xpenah ckp cm ko.ko jgn lah bikin pnas kt cni.ak xnk kecoh2 ngn ko,ak ok je ngn ko,bkn nk gaduh,ak nk sound molek2 ni.ak xmtk ko respect bdk2 ak,ak nk ko jge bhse skit kt cni,ngn ak,ko nk ckp lbh krg pn xde hal,ni smpi bdk2 ak mrh,xsdp lah.orait bro.

gigi said...

weh,aku nk duet weh...cpat2..

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

beberapa komen ak da delete tp .. errr....

nizam said...

Kpd shbt2 sume..sile bertenang ye..tgula nt epul bg penjelasan lps exam..

penditamalam said...

"sebelah kaki di tanah sebelah kaki di angin" menegak kan idealism masing2 kekeke

TJ said...

RM 40 + RM 25 + final exam + banyak orang yang dah tak ada duit + anonymous comments enabled = ?

Haih la kamu ni...kalau ye pun ada masalah, jumpa la abang Shaiful kita ni. Direct. Sekarang satu dunia tahu budak-budak batch kita dah tak ada duit.

I'm just saying, and this is me saying.

nizam said...

aku rase mcm byk sgt la plak komen2ni..nk delete ah sume komen ni...sape yg nk komen,cpt ckit..tepat jam 6.00ptg ni,aku nk delete sume komen..haha.counting..240 min,239,238.......

matmin said...

haha.cpt2 komen smua.ni komen 2nd plg byk lps komen time nk g kenduri izani ar2.sybas2.rilex semua.haha.thniah pd suadara nizam sbb brjaya kumpul komen sbyk ni.

Anonymous said...

bahasa cerminan peribadi..

bahasa cerminan akhlak..

bahasa cerminan taqwa..?

jika dalam hati wujud rasa bertuhan, pastilah yang keluar dari lisan sesuai dengan watak seorang hamba.

itulah, jangan dikutuk2 PPSMI yang org buat. sampai ulama' digelar orang tua..

sampai2 pelajar melayu ketandusan kata untuk menzahirkan rasa.

astaghfirullah.

Anonymous said...

apa hal merepek plak anony kat atas ni.

pipahensem said...

ko lagi merepek. kene tego pn xphm2. xphm bwt cr xphm. bahasa die bunga2 kemunting cina. meh aku try...CONTOHnye, "diam itu lebih baik dari berkata-kata. MAKSUDnye, "diam ar wei." Selamat mencuba kawang-kawang! (*___O)/" damai tanpa perang.jauhi dadah

Anonymous said...

pipahensem,kau ingat kau ensem sangat ke? memang la kau ensem!

4686 said...

kepada member2 sekelasku..jage la akhlak dan bahasa kita elok2. mungkin orang tak tau kita sape, tapi tu tak penting. kita tak perlu orang tau kita ni sape untuk membuktikan kita ni teruk ke tak.

pipahensem said...

hehek hik. tq anonymous jam 5 stengah ptg 11 april 2009.. p taj jom. aku blanje nan cheese ngn aym panggang.

matmin said...

ak nk gk pah,ke kne puji,kipas2 ko lu bru bleh dpt nan cheese ngn ayam tndori?ak nk klu g2.nk 2 roti nan.ak prut tanker.

shaiful said...

oii seme sape blom bayar duit visit bayar la cepat2...

shamel said...

epul..ce ko post sket tentative visit ke, ape kena bawak sume. Baru org tau ape yg kte wat kat sane nanti. Okayh!!

Anonymous said...

nizam said...
Kpd shbt2 sume..sile bertenang ye..tgula nt epul bg penjelasan lps exam..

aku said..bila? bila? lepas briefing mdm rohani??