Wednesday, March 2, 2011

[TOXICOLOGY]




Slm
Untuk tajuk assignment toxicology, Prof Tariq kata pilihan tajuk kalau same dgn org lain x pe asalkan x copycat org lain pny keje. Tapi, disebabkan ada kemungkinan hasil kerja akhir nnt akan/lebih kurang sama walaupun xcopycat (cthnye dr source yg sama)... better korg buat tajuk lain2, then, letak atau cop tajuk korg kt komen post ni...

REMINDER::: tajuk x bole sama dgn yg senior2 da buat sblm ni, tajuk2 tu bole refer kat sini

ULANGAN::: guidelines utk monograph da letak kt desktop kelas & da emel kt semua org, kalo xdpt lg, bole minta drpd salihin & salwani, kalo nak yg hard copy utk difotostat pun bole minta darpd kami...


Ni ada link yg bole dibuat rujukan...

http://www.inchem.org/pages/pims.html

http://www.atsdr.cdc.gov/substances/index.asp



Due date: 1 week b4 revison period (lambat 1 HARI, tolak 4 MARKAH)

TQ

70 comments:

nizam said...

aspirin poisoning

amsyar said...

sarin

helmi rahmat said...

TCA poisoning

LUTFI said...

digoxin

helmi rahmat said...

Imipramine poisoning (spesifik TCA)

kamil said...

digoxin

Anonymous said...

helmi yob-carbamazepin

aku said...

oleh kerana dah ade link monograph kat shout tu, ape kate kite state kan ape kite nak buat biar x overlap..cam byk je boleh pilih dari website tu

Anonymous said...

http://www.inchem.org/pages/pims.html

fadlanfitri said...

salicylic acid

Ilham Nur said...

Sertraline

M Izani said...

Selenium

H said...

fluoxetine

Y said...

Timolol

mahani said...

chlorine

fatihah said...

colchicine

Anonymous said...

jaa-cannabis sativa

bib said...

amanita

ruzaini said...

RETINOL

Dani said...

sibutramine

marLee said...

frusemide..

Anonymous said...

helmi yob-carbamazepine

matmin said...

propylene glycol

nur shafiqah said...

procainamide

Anonymous said...

islah said...cisplatin

amira said...

camphor

bunif said...

stonefish = ikan batu karang

lehin said...

amatoxins

cinok said...

isopropyl alcohol

Raihan said...

mustard gas/sulfur mustard

Anonymous said...

brodifacoum

nadiah suhane said...

nitrogen pentoxide

Ain said...

Hydrochlorothiazide

aida said...

tamoxifen

cieybah said...

cocaine

huda said...

eucalyptus oil

Amalina Amri said...

colchicum autumnale kot. x sure

Fathiyah said...

Gloriosa superba

nik ezmiza said...

ascorbic acid

Anonymous said...

aizuddin roszali - gentamicin sulphate

miftah said...

nitrous oxide

Anonymous said...

Nicotine-fina

Dani said...

tukar2..tak mahu sibutramine (xde dlm link)... tajuk baru: Yohimbine

baizura said...

folic acid

Amalina Amri said...

maybe nak buat pyrethrin

Anonymous said...

Birri - Warfarin

ashraf ghani said...

oxyuranus microlepidotus

huda said...

nk tukar dr eucalyptus oil kpd styrene

Anonymous said...

shahir amin nak buat verapamil!

Anonymous said...

faiz R. Ethambutol

'atiqah said...

styrene

Anonymous said...

SFH ---> glyceryl trinitrate

iqa manso said...

brown snake - pseudonaja

'atiqah said...

latest - promethazine

debonairs88 said...

rifampicin

TJ said...

Phosgene

ashraf ghani said...

tukar2.. byk sgt. amek timolol..

Anonymous said...

bromin.tukar ek..fina

Apai said...

butane

Apai said...

tuka ah methanol hahaha

ashraf ghani said...

x prsn timolol ade org. ivermectin.

nursyafina said...

naphthalene..

nursyafina said...

tukar2..senior da penah wat naphthalene..
dextromethorphan..

FAiz Salleh said...

methyldopa

Anonymous said...

Iodine (Saif)

rosyzatie said...

lantana camara

rosyzatie said...

tukar to kava-kava (Piper methysticum)

shamel said...

Carbon Disulfide

Anonymous said...

Dieldrin sket...

anysz said...

last2 plih castor oil ( Ricinus communis)