Sunday, April 19, 2009

Photo@AGD2009

Kenangan bersama di AGD 2009 @ New Horizon Garden Kuantan

Sebelum

Khusyuk dengar pipahensem jadi host bersama faris

Zoom brothers
Zoom Sisters
Announcement dari SPR, 'Atiqah dan PM Trip Pharmacognoy

Malam yang penuh dengan pakaian tradisi

Matming & Jaja sebagai Hang Tuah & Tun Fatimah pada malam tersebut.

Puteri-puteri rx6th yang ayu menawan


Putera rx6th yang segak bergaya


Kenangan bersama di Horizon Restaurant (terpaksa dibuat kat bawah sebab kat atas tak muat, tp kat bawah gelap terpaksa pakai flash, flash plak jadila macam ni. gambar sedikit tak cantik, insyaallah akan improve lagi teknik flash)

Shamil sempat bersilat.Hehe..

Shamel dah penat.

Ada cadangan lain untuk AGD next year?
Any suggestion or any weakness in AGD2009@Horizon Restaurant?


13 comments:

Anonymous said...

makanan sgt sdp!

mutiara bd said...

Suka sungguh makan nasi,
Tak cukup sekali tambah lagi,
Terima Kasih kepada semua komiti,
Lain kali buat lagi..


Ana suka majlis makan kali ini. Sebab habisnya betul-betul jam sebelas. Menepati masa.

MC pun kelakar. Terhibur dengan gaya 'terbang pah'. Belum apa-apa lagi dah nak terbang. hihi..

Makanan pun sedapss.

Antum semua memang bagus buat kerja.. membuktikan student farmasi bukan hanya tahu belajar semata-mata.

Tapi ada satu yang ana rasa masih boleh dibaiki..

Mengenai solat isya.

Kita semua pun tahu kewajipan solat isya, tiada yang menafikan.

Ana rasa agak kurang seronok, apabila majlis yang dihadiri dan diurus oleh orang yang masih belum menyempurnakan solat.

Mungkin untuk majlis makan malam akan datang, PC boleh ambil kira solat isya berjamaah sebagai salah satu aktiviti majlis makan malam kita.

Dengan kata lain, kita solat berjamaah ramai-ramai, kemudian baru kita makan.

Solat adalah cara yang terbaik untuk mengikat hati, selain berdoa. Kan Bacth leader kita selalu cakap fasal ukhuwah..
BUkan sahaja kita gembira dapat makan kenyang-kenyang (seperti seloka yang dibacakan Bib), kita juga dapat mendekatkan diri kepada Allah.. Itukan dua dalam satu.. (bukan 3 dalam satu)..

Dua itu: Mengeratkan ukhuwah dan mendekatkan diri pada Allah

Satu itu: BAhagia..

Oh, satu lagi cadangan: Nanti tahun depan, buatlah ditempat lain pulak. Contoh, Kedai Wan Tomyam Sara Thai. Tempat tu macam best.

stuju said...

nice advice!i like it. sy sendiri pun rasa xselesa smlm sbb blm solat.

apa2 pun, sudah pasti next agd kita akan masukkan elemen ini. hope p.i.c will take note

nizam said...

tq byk2 kpd yg bg komen..mmg klu blh nk solat isya'dlu...cumenye,
New Horizon ttp 11mlm..smlm pun hbs lbh krg 11.30mlm. nk singkatkn progrm, mcm xblh sbb byk sgt hadiah yg nk bg...1 lg klu hbs lmbt sgt pun, rasenye mcm x elok utk sister blk lmbt sgt mlm2..lg pun surau kt new horizon pun xdela bsr sgt..rasenye klu sume brothers solat pun xmuat...bkn nk menafikan yg kita ptt solat dlu. sy mncdgkn , mgkn kite blh solat jemaah lps program tuk agd sem dpn.....yg psl tmpt tu, rasenye matmin dh jelaskan knp kita bt kt new horizon kt kls dlu.

matmin said...

trima ksh atas support n cdangn korg.ak mgalu2kn smua cdgn.nnt,prog lps ni,kite akn ltk solat dlm plan.tp,tmpt msti ssui lh.nk wat smyg smlm bleh,tp,tmpt xbrape bsr.bro smyg smua pun,xckup muat.xpe2,nnti kite akn cri jln nk wat solat jemaah,biar smua tenang hati dn mjlis lbh diredhai ALLAH.insyallah.ape2 pn,best ag smlm.pengisian yg smple,tp,bermkne.delay stgh jam pun,msh lg ikut tentative,bgus2.thanks 2 all comitees.

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

bagus la feedback macam ni. at least kita ada improvement. tak macam program2 sblm ni, dgr orang ckp blkg.

komen dari ak plak, stage tu tak cukup besar, tp tak boleh nak elak dh. pastu macam ada 'kekurangan' sebilangan minoriti daripada kita apabila tiba sesi bergambar berlainan jantina. Mungkin 'kekurangan' itu dapat dpt diatasi oleh golongan minoriti tersebut, insyaallah.

mungkin next AGD table arrangement @ layout dapat diimprovekan lagi. kesian org blkg mengalami kesulitan utk tgk slide @ stage kt dpn. maybe U-shaped @ C-shaped arrangement lagi baik

matmin said...

ak pn rase bgus komen2,cdngn2 cmni.mgkin admin bleh create column utk komen@suggestion.open lah kirenye.sape2 ade komen,cdgn,bleh post kt sni.utk improve ape2 prog,sahsiah,keakraban dn sewaktu dgnnye lh,utk batch kite ni.

aizuddin mohd noor said...

tima kasih dan tahniah buat semua komiti AGD-hebat-idea yg menarik untuk mencabut undi buat persembahan.

sokong mutiara bd,stuju, nizam dan matmin...inysAllah lepas ni kita boleh solat berjemaah isya, lepas 2 br stat AGD..insyAllah akan bertambah keberkatan majlis kita nant, bertambah selesa dan ketenangan.

tima ksh gak buat semua yg pernah menjadi komiti kelas dan komiti program batch, dan semua ahli batch..x mungkin batch kita sampai tahap skang klau semua ahli x menyumbang masa, tenaga, dan idea.

Apapun, x dinafikan masih ada kekurangan2 yang masih perlu diperbaiki. Dan untuk membaiki keadaan2 ini kita perlukan semua ahli batch berusaha bersama.

matmin said...

kami smua menjunjung kepimpinan din sbgai batch leader.ade ape2,bgtau je,kami smua sudi menghulurkan bntuan.no prob at all...

aizuddin mohd noor said...

tima ksh matmin..

harap semua dpt doakan kejayaan2 bersama dlm final xm yg lepas dan kejayaan2 di dunia dan di akhirat nant..insyAllah..

azwadi kamarudin said...

eh, macam mana matmin plak bleh jadi Hang Tuah ni?..Ooo.. patutla, busana raja sehari..

IIUMRX6TH said...

menunggu matmin menjadi 'raja sehari' yang sebenar.heheh

pipahensem said...

behnye...................!!!!