Sunday, April 26, 2009

Discussion on ‘Posting Segment 2'



Semua dah balik rumah ke? dah dapat pharmacy belum??

Apa pengalaman anda minta posting kat retail pharmacy? Senang ke susah dapat?

Kalau tak silap aku, benda-benda ni perlu kita submit kat Madam Rohani:

1-Assessment Form (Dispensing Service & Patient Counselling)

2-Training Guidliness for Pharmacy Students (24 pages)

3-Diary

4-Nama2 drug yang kita dah belajar dlm body system yg ade kt pharmacy (Brand name, generic name, trade name, dispensing method, indication dan lain-lain)

Ada apa-apa soalan berkaitan posting?Mari sama-sama kita bincangkan di sini




Segment 2 (a) - Dispensing Service

Segment 2 (b) - Patient Counselling

21 comments:

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

ada sape2 dah buat posting? kalau ade, nk ty korang dispense x?

Anonymous said...

mane diorang bagi kte dispense.. panadol bagi lah.

Anonymous said...

haritu kan..mdm sruh kte wat ape eh?generic name..trade name..how to dispense?ape lg ek?

::Amin Mansor:: said...

ak smpt tulis yg je jgk.tp better tulis semua berkaitan ubat tu ah. tgk kat insert packaging dlm kotak ubat.

psl dispensing tu, ak ingat nk mintak tlg staff. kasi chance bagi ak handle customer tu. tp kene power ubat2 yg ada kat pharmacy tu dulu la kn

Anonymous said...

claim tu macam mana?boleh claim x?

Anonymous said...

ada lagi 1 kalo xsilap,camne nk counselling.tul ke?

Anonymous said...

aku x buat posting lagi...aku nak rehat...malas laa nak buat..

Anonymous said...

Ehh..korang tau x apa2 home devices for screening and monitoring...

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

ak tau satu je, prof tariq ajar- ambulatory blood pressure monitoring.hee...

Anonymous said...

wes..yg external preparation tu OTC je kn? ke trmsuk poison nye skali?
pastu oral preparation tmsuk skali posting kali ni?

amal.S said...

patient counseling cne sbnr nye weyh?? prescription 5 je ke? ke bape?
sape yg da wt, cete r cket.. plezzzz @_@

partner_87 said...

Prescription tu ak dgr kena amik at least 5. Pastu apa kena buat ngan prescription ni. Letak je ke dlm repot. Pastu yg filling prescription tu apa yg mdm nak sebenarnya..

partner_87 said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

external preparation wat sama cam dulu ke?oral preparation kene wat x?

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

presription tu 5.apa kena buat??rasanye discussla apa yg ada kt prescription tu.

external preparation mdm nak ubat2 yg kita dah belajar sem lps.byk jgk. hampir semua controlled medicine.

Anonymous said...

nak tanya assessment form tu 1,2,3,4, NA tu macam mana ek?? 1 apa?3apa?

Anonymous said...

nk tanye pasal part prescription dispensing...

mdm nk FILING PRESCRIPTION @ FILLING PRESCRIPTION? kalau FILING prescription tu aku phm la..tp kalau FILLING prescription, tu ape sbnrnye? sape2 tolong jwb..

Anonymous said...

filling prescription tu bermaksud filling the requirement of the prescription - ubat pe? dos cmne? patient sape? cek lengkap ke tidak?

tu pendapat aku laa...

malu la korang knl nanti said...

ak sependapat ngan anony atas ak ni.
bukan filing, tp filling. refer note presciption

Anonymous said...

4 tu plg bgs, n.a - not available

Anonymous said...

'application of regulations for purchase, storage, labelling and supply' tu utk poison ke utk all medications as general?