Friday, April 17, 2009

Feedback on END SEM EXAM Y2 SEM2


Kawan-kawan yg dihargai, final exam hampir tamat esok OSPE.

Apa pendapat korang psl exam sem ni? bagi aku, sem. ni paling tough antara byk2 sem sblm ni. soalan yang ditanya pula, kebanyakkanya yang kita tak sangka terutama body system.

Ini subjek sem. ni. Yang mana satu korang rasa paling susah n paling senang. Mari sama2 kita berkongsi pengalaman utk semester ini. Perkongsian suatu kebaikan.

PHM 2213 Physical Pharmacy II

PHM 2222 Pharmacognosy

PHM 2232 Pharmaceutical Analysis II

PHM 2243 Body System I : Cardiovascular & Haematology Systems

PHM 2252 Body System II : Respiratory 2

PHM 2262 Body System III : Gastrointestinal & Hepatobiliary Systems

PHM 2272 Body System IV : Urinary System

PHM 2282 Nutriceuticals & Cosmeticeuticals

PHM 2292 Industrial Pharmacy & Regulation


FAILURE IS NOT AN OPTION


20 comments:

IM6 said...

sem ni susah giler byk sgt belajar.

well, failure is not an option.

amal said...

erm plg pyh git *_* plg sng? ade ke? huhuhu

Anonymous said...

hurm, byk rupenye kite ambk subjek eh...

HuRuN^AiN said...

Mencabar + subjek byk sgt + report + poster presentation = MALAYSIA BOLEH!

Anonymous said...

GIT paling susah.nak bg kita fail ke ape.

xsuka poster said...

tingt poster, tingat KOS. Mahal kot.bazirr je bagi aku buat poster tu.present sekejap je pastu buang.

Anonymous said...

aku dengar ada satu group yang Dr Retno nak poster diorang

Anonymous said...

parenting yg plng susah!

Anonymous said...

Pengajaran yg aku dpt utk exam sem ni..nk g exam body system kene hafal rang&dale / dood& gillman, br blh jwb sume soalan pharmaco..xtaula klu lecturer nk tny topik yg xde dlm 2 buku ni..

msat said...

anyway, bile dah habis sem ni, aku rase puas!!!

semua kesengsaraan berakhir..

hahahaha....(Gelak kepuasan)

aiko said...

aku pulak mula sem dgan semangat membara, dah nak dkt abis sem tinggal asap je. sem yang sangat havoc. sumer subjek tough tu. Sem depan mula balik dngan strategi baru pulak

Anonymous said...

sem ni=repot+assgnment+visit+replacement claz+poster+canceled claz+agd+parenting-->tough tp havoc! =)
learn a lot of new thing.

apai said...

git macam ape ntah... nak suh kite amek byk2 x kot hahahahha asal ade comment removed??? org th ckp ape???? xde kebebasan bersuara tol ahahahhahaha

Anonymous said...

xde ar pai.xdelete pun.user tu delete dia nyer komen sendiri kot.. Msat terpost 2x kot

senior korang said...

alah...

disebalik kesusahan, pasti akan ada kesenangannya...

tgok frasa-frasa permulaan ayat terakhir surah al-Baqarah:

"Tidaklah Allah membebani seseorang, kecuali sesuai dengan kesanggupannya.Ia mendapat pahala kebaikan yang diusahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya."

senior korg jugak said...

berusaha korg..!!

blaja senang x kick laa..:P

ade lg mase utk ubah strategi..

semoga Allah bersama hamba2Nya yg tabah menimba ilmu. insyaAllah~

Anonymous said...

ak rasa ak kena ubah strategi la.xbleh nk based on notes je

btw,tq senior kerana byk membantu

msat said...

haah la Apai. Aku terpost dua kali. sebab dua kali lima kan seploh..

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

owh mat kena tick 'delete forever' kalau xnak bagi nampak komen yg kita delete tu

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

Git antiemetic dpt jgk 1markah tp macam tak berbaloi skit sgt tu.