Friday, October 15, 2010

kita punya AGD




sebagai tambahan, each and every proposed theme must be supported with relevant reasons & explanation. boleh eh?

itu je untuk setakat ni. harap semua dapat bagi respon bila boring2/penat2 study.

mekaseh!

33 comments:

Anonymous said...

cantk ny poster........!!!!! ;)

Dani said...

thumbs up! lawa poster

matmin said...

wahhh..comel nye poster.xsilap pilih ko jd apm ni iqa.haha.pasni,smua announce psl agd,akn ade poster cmni kot.haha

aida said...

wei korunk jom wat 1001 mlm nk x ala arabian nitez? leh pki jubah.. ad unta, pyramid, pokok tamar, buah tamar, serban, jubah ptih, itam, pki purdah.. pergh msti cntek la

Shamel said...

xde jubah.

aida said...

xpela lau xde... pkila ap2 pon :(

msat said...

shamel takde jubah??
pelik ni...

tp kalau arab, kene cakap arab la malam tu...haha..

debonairs88 said...

cantik jugak theme arab tu :) tp kne ramai setuju la..

Shamel said...

haha. ade je jubah 3 4 keping siap. sape same saiz dgn shamel bleh la pinjam. Eh, sewa. (0_T")

kawan said...

x thu ar da tlambat ke blum cdgn ni..tp ape kater agd last ni bg je batch lain yg handle.mcm sblm2 ni.sbb kalu segelintir dlm batch kt yg handle, mesti nnt komiti ni xdpat nak enjoy sgt agd tu.sibuk ngn keje etc..kate nak mengeratkan ukhuwah.cuma kt la yg bg guide ape yg kt nak sume.
-hanya cadangan.tq.

matmin said...

tq kawan ats cdgn.erm, mmg pd dsr nye,kite nk enjoy.tp,dgn kite yg berusaha menjayakan sendri,tidak bermakna kite x enjoy.pd prgkat awal cdgn nye,ktorg nk trlbt scre lsg dlm ttpkn tema,cri sponsor,invite,promo,smua lah.decor pn skli.then,utk mc,handle pentas mlm 2,junior akn wat.junior akn terlibat,tp,dlm jmlah yg sedikit je.ini dlm perbincangan awal kami.tp,kalo byk cons,kite akn trime cdgn kawan.ok kawan?ade ape2 cdgn,jgn malu jgn segan ye.tq

TheBuzzingBee said...

arabian night bes....ade tarbus!!!kekekeke
kasut gaye aladin, capal.

'atiqah said...

kalo yg girl, pakai gane?

kawan said...

ok.nice!tp kalo involve semua dak kelas jd komiti ok gak.last program buat sama2 semua.
-lg skali, hanya cadangan.tq.

cieybah said...

ermm nk tumpang bg pendapat gk...rasanya kalo agd tu lg better if kta yg handle ...mksudnya kta sendiri yg urus hal2 yg berkenaan agd n then time mlm agd tu bru kta suh junior yg handle..coz kalo ikot pengalaman sbg comiteee agd yg lepas,kalo suh junior yg handle,basically junior tak tau apa yg kita nk,apa yg kita kita prefer n etc..so lg better kalo kita urus sendiri preparation.maybe mlm agd tu je boley mintk tlg junior incharge program

miftah said...

theme fairytale xnk ke?haha

matmin said...

miftah, rationale?
haha.tkt smua bro xttup aurat plak,tgk vid kawen arwah tan sri nasa,bro pkai cawat je.letih ak kene pkai cawat,sbb kene workout dlu,br bleh body tough g2.hahaha

debonairs88 said...

benci la google gmbr baju arab kuar yg sexy2 je byk baju belly dancer.haha

matmin said...

haha.nnt,dpt byk duit kalo pkai cmtu,nnt rmai selitkn duit.haha.apai,ko tgk yg artis mesia pkai mase AJL,thn bile ntah.2thn lps kot.ok je tgk,xde lah sexy sgt,besa2 je.color jelah,kene striking abes, mnyerlah.org duk kampung sebelah dh nmpk dr jauh,kelip2,kilat2 smua.haha

miftah said...

arab lg sexy..haha.. kalo fairy tale, leh pkai bju prince skali ngn pedang..:-P, bju dwarf,shrek? aladin..haha..enchanted..zorro..keh3..xde rationale..jz sje tmbhkn pndpt..theme arab pon on jek..hehe

matmin said...

eh mitah.cam ngajuk je.rilex lah.rationale=reason kn.so,ok lh 2,ko dh justify kn.ak bkn sole decision maker,byk bnda perlu consider.thx for your idea ye.jgn ngajuk2 lg ye.haha

pipahensem said...

bes jgk theme arab campo fairytale nih. aku nk pkai tisu toilet byk2 balut jd DUH HOTsss MUMMY... jimat kos lg multifunction lap mulut lap tgn lap peluh lap mekap cair lap meje. habes sgale bende aku dah lap, aku nk ngamuk n btukar kwa dari kepompong jd MANUSIA BIASA tp yg agak femes sebagai saudagar jus mango arab mai ...ngarot kn? snanye aku on je sme theme ahaaaa! GO 6th GO! AGOGO!

miftah said...

hahha..xde nyek ak ngajuk..siht mentally n physically..hehe.. ak xperasan kt bwh poster tu suh bg reason..tu ak tulis je tu..hahaha.. ak sokong pe sje kputusn commite :-D

matmin said...

pipah.ape lg mnuman arab ko ade?bavarian?barbicans?cmne nk amik mknn arab errk?mandey,shawarma smua.haha
miftah: ni smua br peringkat perbincangan.secara xsrius sgt lg.ni care nak rilex2 otak yg tgh pening ngn keje menggunung nih.haha

aida said...

salam.. lau kite wat senior book... i mean ltk gmba , profile n tulis la ap yg kite pling igt skali when studying in IIUM... budget mmg mhal... tp lau nk wat.. kite leh collect duet dri skrg khas tuk buku tu je,. separate ngan duet agd... for our memmory gak kn...

pipahensem said...

matmin bwt kt andalus jalan damai jom ahahaha. mcm2 ada! shisha pn ada! belly dancer ja tadak! bleh je ko ngn apai ngn miftah joget........

TheBuzzingBee said...

Wahai kawan2, saya ingin mencadangkan tema ‘Retro/Vintage’ lah kali ni…. Tagline die “Back in the day……” macam zaman P Ramlee dulu, dari tahun 50an-80an. Yg boys boleh le pakai mcm dlm ‘bujang lapok’ ke, baju petak2, lipat lengan, nak pakai topi pon boleh, lg best kalu pakai scaf kat leher tu…kekekeke……kalu x minat pakai cantu boleh jugak pakai cam Haji Bakhil tu. Nak pakai baju melayu? Boleh juge, macam Tunku Abdul Rahman kite tu, songkok tinggi, sampin ikat kat tepi (xtau nk describe cane….sori). Nak pakai cam Hang Tuah pon boleh gak, ala2 pahlawan zaman dulu kala….
Yg girls pulak, emm, kalau nk berbaju kurung boleh, tp bukan yg kain angkasawan, sifon, Italian-korean-china-dan-macam2 silk dari pelbagai Negara tu…. Ape yg org dulu2 pakai? Kain cotton…. Ha..sekarang kain cotton dah bertambah feymes kan….saye pon suke beli kain cotton tu…kekekekeke, boleh gak pakai Baju Kurung Kedah, Kebaye, kebarung. Boleh gak pakai cam Tun Teja tu ha, ala2 kain batik tu. Nak pakai blouse pon boleh, asalkan coraknye adalah vintage. Mcm mane agaknye corak vintage? Senang je nk tau, corak2 bunge English tu (cam hippie style tu). Ade gak corak geometri…polka dots (ni zaman 70an rasenye) kalau korang ngk WOnderGirls ‘Nobody’, ha corak baju die cantu la.
PAstu nk cadangkan wat satu short film yg boleh ditayangkan pada malam tu, sbbnye kalau nk wat persembahan mlm tu rasenye boys xde masalah, yg problemnye pada kaum hawa. Kami semestinye malu nk naik pentas tu….kikikiki, so ape kate kite satu class wat satu production team, wat satu drama yg masuk ngn tema kite ni. Ceritenye boleh jugak selit2kan theme pharmacy ni…yelah kite sumekan akan menjadi ‘TUKANG OBAT’ satu hari nanti….kekekekeke……. DAH kering idea nk tulis ape dah… rase nye itu saje, kalu ade idea lg, saya akan komen lagi la….Sekian….Terima Kaseh, TAMMAT……………

nikez said...

Besnye cdngn belle.. suke2..kalu fairy tale tu nk pakai ape ek? Arabian night nice!!!
Aku nk tmbh koleksi cdgn leh? ni cdgn je, rational ke x, kamu2 la tentukan
1. tema colour. nape? klu kale, nmpk cntik sgt bile amik gmba, sng nk cari baju pilihan hati n plus nmpk mcm united je.. n korg leh suke ati nak gayakan ala2 arab ke, english ke,korporat ke, melayu terakhir ke, tradisionl, Hawaii ke, koboi ke, asalkan xlari dr tema kale.. (mcm tema dlm tema pulak).. cdgn kaler wat combination. eg:
- white black
- Red & Black
- purple & black
- blue muda & black (nape pilih black? sbb hitam itu menawan..hehe)
2. klu nk elak org pkai biasa, kena tmbh syarat, jgn pakai baju gi kelas!! Haha..bro sile jgn pakai t-shirt je..klu pakai coat +tie ala2 english, vast ke, sgt lawa! (bukan lab coat ye)
3. xpun klu nk bg special lg , wajibkan bro ade benda atas kepala mcm topi ala2 koboi tu ke, serban, cap , songkok, tengkolok, suke ati la ikut kesesuaian outfit anda... xpun accessory lain mcm spek itam ke.. (cdngn no 2 n 3, xsemestinya tuk tema kaler aje)
4. tema lain yg boleh, ‘tema angkasawan’. Mksdnye sume kena pakai lip lap lip lap.. haha
5. tema lain lg ‘night of glamorous’. Mksdnye bebas tanpa kale tp mesti glamer..
6. tema Hawaii pun bes gak.. tp payah kot tuk sister.. tuk laki sgt lawa..hehe
7. sempena ari last, main tuka2 hadiah nak? dulu ms dinner form5 ada wat, bes sgt! sbb ada memory. Semua org ada peluang memberi n terima. Terisi la jgk dinner. Xkan takat makan n bergaya je kot kan.bosan..=)
8. klu ade budget, nnt komiti beli la benda pape bg kt setiap org, suh dorg gayakan ikut creativity.. sape pling creative dia menang.. hehe..

aida said...

bez idea nik n belle.. ske2.. kite kna kreatif n dnner bkn stakt mkn je.. kna ad aktiviti.... xpon kite suh lectrer describe ap yg pling dy igt sal kite.. i mean beberapa org yg terplih je... bru kte tau lectrer kite igt perangai kite ke x.. mesti bez...

shafiqah alias said...

wow!!!
mekaseh la sbb sudi menyumbang idea2 menarek utk AGD nanti.

kalo ade idea lagi, tulislah lagi ye.

topeq said...

da macam LS da bel punye idea aku bace.da boleh anta kat dr.siti zaiton nih.haha

sy rasa said...

theme color lg better
rational:
1. kalo buat theme lain, confirm x sume akan ikut..kalo theme color, insya Allah sume akan cube cari color yg sesuai..
2. cantik dlm gambar

cadangan: black n white

'atiqah said...

salam.

stkt ni, tak kesah pun.ada kwn yg AGDnya, ikut tema fairy tales. Wuish, mmg lawa..KAt majlis tu, ada mcm2 watakyg jumpa nnti..tp, mgkin kn decide awal2 sbb nnt nk g cari, mkn masa skit kot.

Just nk bg lbh byk plhn..nak cadangkan juga kat sini

theme kaler : nk cdgkan kaler WHITE + GOLD + BLACK.. classy and classic kot.

sebab sebelum ni, asyik plh kaler yg common mcm pink, htm, mrh, biru, purple, htm pth..bukan tak sokong, cuma terfikir utk tampilkan combination colour yg lain skit..tapi, ape2 pun insyaALLAH ok je =)