Monday, August 4, 2008

Pharmily Day 2008/2009


Assalamualaikum to all my friends. How are you? Hope you are fine and happy with your life. Yesterday, 3rd August 2008, students of year 1 2008/2009(7th batch) from Kulliyyah of Pharmacy had organized an annual program of our Kulliyyah named ‘Pharmily Day’, no more ‘family day’. Sapa yang bagi nama ni ek? Kreatif jugak.


Last year, batch kita (iium pharmacy sixth batch) organized family day kat Pantai Beserah yang tiada pokok untuk berteduh but this year our junior choosed Pantai Sepat that is located about 21km from UIA Kuantan. Bukan kita sahaja yang menganjurkan family day di Pantai Sepat semalam tetapi ada lagi 2 family day berlangsung di tempat yang sama, Pantai Sepat. Sememangnya pantai ini terkenal dengan family day. ;P



Penat dah type walaupun 2 peranggan. Tengok la gambar-gambar kenangan manis yang sempat ditangkap on that day. Saya dah copy gambar2 ke komputer kt Lecture Hall.






Bergambar sejurus sampai di Pantai Sepat






Breakfast (Mihun goreng + air tea ‘o)






Opening Ceromony by Prof Dr Abbas (lecturer Pathology) & bacaan doa oleh kawan kita, Helmi Yob. Kepanasan kerana hanya 1 canopy sahaja yang disediakan (sudah pun dipenuhi oleh sister & senior)






Some of our seniors



Our lecturers







Sand Castle (ade 1 group lagi xsempat nk tangkap gambar)











Model Payung Qayyum






Prof Abbas main bola (gol keeper). Tahniah juga kpd cinok & yob kerana menjadi penjaring terbanyak.






Hamper yang bakal dimenangi






Pertandingan mewarna






Bergambar bersama lecturer from Arab Saudi(sebelah Dr. Mohamad Awang) & other lectures






Geng Payat baru sampai


Nizam & Lutfi & others pun baru smpai






BBQ oleh 1st year





Our sisters





6 comments:

Shamel said...

grup aku kao x amik pon gamba sand castle..bentok penyu kot~

ilham nur said...

kurang seronok dengan family day ni

Anonymous said...

walaupun x best..tahniah krn dpt menganjurkan pharmily day ni...walaupun aku x pegi..haha.

msat said...

memang kurang menyronokkn la family kali ni. aku rase kite buat tahun lepas best skit. pagi2 dah penuh dengan aktiviti, takde yg terpinggir. kali ni ade 2 game je, yg tak main dah bosan, and then terus balik lepas makn. sesi petang kire OK jugak la.

Anonymous said...

mmg kurang seronok.xbyk aktiviti

aizuddin mohd noor said...

assalamualaikum,

maafla buat kwn2 yg hadir ke Pharmily Day..mmg diakui program hr 2 agak b0ring skit kerna kurang melibatkan smua golongan yg hadir..
megulas mengenai kenyataan Dr. Naeem mengenai studnt advsor.. sebenarnya mmg dh ad stdnt advsor(SA)yg terdiri dr drpd pelajar2 Y2 & Y3..peranan SA adalah memberi nasihat dr segi teknikal, cthnya..mcm mn nk berurusan dgn stad..dan segala keseronak dan kekurangan Family day yg lepas2 turut dberi tahu..tp mngenai pengisian program secara detail adalah tanggungjawab 1st year..perlu dbezakan peranan advisor n supervisor..ap2pun tima kasih buat sahabat2 yg dtg..tahniah buat 1st year kerna telah berusaha menjayakan family day dlm masa kr 2 minggu..insyallah next family day akan diuruskan oleh IPhA..dan thn berikutnya akan diuruskan oleh 2nd year..tima kasih..