Thursday, February 26, 2009

They're Coming!!

Ok buat kamu yang masih belom maklum, students pharmacy dari Cyberjaya University College of Medical Sciences atau CUCMS akan menziarahi kita pada minggu hadapan, hari Sabtu bersamaan 7 Mac. Ingat lagi tak bagaimana mereka menyambut kita?


Kita ingatkan program ni santai2 je. Tapi mereka menyambut dengan..boleh dikatakan grand. Sebab siap dengan dean dan lecturers. Pakai pon smart2.

Mereka hidangkan makanan yang lazat2. Dalam pinggan ala2 buffet. Lunch dan tea break. Sedap sungguh. Lagi mengenyangkan.


Ingat lagi tak..setiap seorang dapat souvenirs dalam paper bag kaler ungu.

Dan yang buat kita terharu adalah..mereka hantar kita sampai ke bas ketika mahu pulang. Betapa peramahnya.

Jadi, aku tahu ramai yang merancang untuk balik pada minggu hadapan. Siapa tidak mahu. Cuti 3 hari kan. Atau...mungkin 4?! Tapi, aku berharap kamu dapat tangguhkan cuti kamu dulu untuk sama2 dalam program reception ini, menyambut dan meraikan kedatangan mereka. Hanya ini sahaja masa yang mereka ada dan terluang untuk bersama-sama kita. Tentu kita tidak sanggup membiarkan mereka disambut ala kadar, tanpa kemeriahan dari batch kita kan? Kita mahu menyambut mereka sebagaimana mereka menyambut kita. Atau mungkin lebih baik.

Jadi aku menyeru, berharap kamu dapat bersama rakan2, hadir pada majlis atau program itu nanti. Dari pukul 7.30 pagi hingga pukul 1 tengah hari, hari sabtu minggu hadapan. Boleh kan? Segala kerjasama kamu, amat kami hargai. Terima kasih.

15 comments:

aizuddin mohd noor said...

br je blk kan..so jom la postpone cuti korg..program visit cucms 2 sampe hr sabtu, kul 1pm je..lepas 2 still bleh blk lg..cuti sampai hr isnin..tima ksh buat semua yg terlibat..

Anonymous said...

celah mane br je blk..
aku xde kesempatan nk blk kot..
sejak msk sem ni,xpenah blk..
so aku lg kesian mak ayah aku..

family 1st!

sape2 yg rs cm aku,mari la pulang..
family 1st!

Anonymous said...

ape la ko neh anonymous... kite bnyk cuti kot sem nie... ari isnin asik cuti jek... ko xde celah nak blk lg ke?

shamel said...

tenang..tenang..
aku x paksa. Cuma aku matlah berharap la. Kalau rase dah lame tak balik, balik la. AKu pon x pnah lagi balik. Tp x bermaksud aku x kesian kat parent. Evry alternate day call gak nak tnye khabar.

So, ape aku nak stress dlm post tu, aku berharap. Tidak memaksa. OK. Thanx utk pendapat. :)

aku la ni said...

susah nk buat keputusan ni. rasenyer ak terpaksa blk lmbt. lps program ni

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

aku rasa elok bgtau jgk kt kls psl perkara ni. kang dah ada yg beli tiket lak. aku rasa bertanggunjawab utk sambut diorg. terpaksa la balik lewat

aiko said...

aisey, npe xckp awal. da trbeli tiket..

msat said...

haah la, nape tak cakap awal2. aku pun dah beli tiket.. terpakse cancel la gini:)

aizuddin mohd noor said...

btul2..family 1st..ak pun sama gak xblk lg rmh sejak raya cina hr 2..utk bdk2 industri mmg sibuk sem ni..yg ambil 2 elektif lg la sibuk.. tp bleh je blk hr sabtu,isnin cuti.. mcm shamel ckp xpaksa pun..xpelah 2 smua hak msg2..buat yg berkorban utk blk lmbt sket tima ksh bnyk2..

aizuddin mohd noor said...

ap2 pun utamakan kluarga k..ikhlas blaja, dtg kls..amanah drpd ibubapa kt..tima ksh..

Anonymous said...

bgus btol batch leader kite neh =>

ateeqa Y. said...

erkk..

tumpang tanya..

ni prgrm tok 6th batch je ye..?

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

prog. ipha kot. din, dan rakan2 ipha yg lain, btl x?

aizuddin mohd noor said...

btul ni program ipha..komiti 2nd year sb rasa terhutang budi atas layanan yg sgt baik oleh cucms ms 2nd year buat educational visit ms cuti sem lepas..insyAllah semua warga ipha akan dijemput menjayakan program ni..cm mslhnya ms x beberapa sesuai vst cucms ke uia minggu dpn..sb kt cuti pnjg next week..doakn semoga prgrm ni berjalan lancar dan berjaya..insyAllah amiin..

shamel said...

Err..thanx ye utk yg menyokong. Dan mintak maaf sbb x inform awal2 sbb still negotiate dgn students cucms ttg bila tarikh sesuai. Dah mintak diorg tangguhkan sbb kita ramai balik (mungkin). Tapi, itu je tarikh yg sesuai utk mereka. Jadi, kitorg berbesar hati untuk terima kedatangan diorg.