Saturday, February 7, 2009

Diskus Silibus di Sini!!

Haa..cam biase la. Hari tuh da bincang pasal report.
Kali ni, korang diskus la topik ape masuk dalam exam.

Sape2 yang berbesar hati nak kongsi topik2 ape yang masuk tuh bleh la letak kat komen okayh. Insyaallah, komen anda membantu rakan2. Hanya Tuhan membalas jasa kamu! Ha ape lagi?? Goreng la..

7 comments:

msat said...

physical pharm...

surfactant (1 short essay, 1 long essay).
rheology 1 n 2 . (nampak macam viscosity yg penting)..
yg dr kausar...unpredictable! :)

industry...

powder characterization in formulation. (bnyak die tekankan yg ni dlam kelas)

kalau tak keluar jgn marah yea...:)

Chenox (trial version) said...

"sape2 tau untuk specific subject masuk smpai mane" ==

Anonymous said...

tak fhm la sape bleh tlg..

"zeta potential as a function of electrolyte conc. and type of electrolyte" tu kan, yg psl NaCl ngn CaCl2 tu...

dlm graph tu, Cacl2 lg tggi dr NaCl (CaCl2 punye valency is higher than NaCl)dan bile conc.of electrolyte naik = z.p. pon naik.

pastu bile rujuk mane2 pon yg jumpe bile conc. naik ataupun valency naik, results in compression of double layer, means reduction in z.p.la kan?? blur la..help me to interprete the graph plz

msat said...

alhamdulillah powder characterization in formulation tu masuk. tapi aku tetap juge ke laut yg luas, terkapai-kapai mencari pelampung..:)

sasuke said...

bagus mat!
aku pn trbace psl powder tu..
thanx!

err..aku pn tgh brenang td..
klo ko nk pelampung aku ade lebey..
since ko ade tulun kn~ (^-^)

msat said...

hehe...sorry semuee...
surfactant tak masuk ape pun. masuk name die jer...
dr. cakap dalm kelas..
tapi sape tau, bukan dr yg sahkan soalan.

nasib baik viscosity tu masuk..

SORRY SEMUEEEE....

intan umbrella said...

sorry diterime...

bkn salah ko mat klu org percaye cakap ko, huhu