Friday, May 1, 2009

jln2 cari makan

assalamualaikum..harap semua kwn2 dlm keadan sihat..seperti semua org tau..insyAllah ada sahabat2 kt yg akan melangsungkan perkahwinan serta membuat majlis kesyukuran. jd disini ada beberapa cadangan: -kenduri Atiqah; insyAllah 31/5/09 di alor setarpenginapan:kt dpn rmh tiqah ada sebuah hotel:single RM38, double RM48, family RM68, alternatif lain-kita tumpang tido d rmh mmber2 kita.mungkin kita bleh konvoi terus ke alor star pd 30 mei, dan tdo kt alor star atau kita bleh singgah di taiping dan 31 kita terus gerak ke alor star. -kenduri matmin, insyAllah 7 jun di rumah dia, 6 jun di rumah along ( dua2 rumah dekat KT). tp ada 2 kenduri lg- Azreen dan Buzak-semua dijemput.kenduri Azreen dan Kak Asiyah 5 & 6 jun, buzak 6 & 8 jun- dua2 dekat KB. jadi cadangannya;sesiapa yg berminat utk pg kenduri buzak dan azreen,kita bertolak dari kuantan ke KB pada 4 jun. lepas 2, 6 jun selepas pg knduri buzak kt bertolak ke KT.

mungkin sape2 yg nk terus pg kenduri matmin, mungkin boleh convoi ke KT pd 5 jun.penginapan; di sekitar KB, amin masih lg tgh survey. Utk di KT, insyAllah kita boleh tmpg rmh sewa makcik matmin, stakat ni buat bro je. Buat sist-dlm perbincangan lg.Jd, ak harap semua boleh beri cadangan, alternatif lain ke. Dan sesiapa yg nk g mn2 kndri bleh inform ak, klau boleh secepat mungkin, sebab boleh susun perjalanan secepat mungkin. Harap sesiapa yg berminat nk pg boleh inform kt ak sebelum 7 mei. utk sist inform kt mahani k.Ap2 pun ni cadangan2 ni masih belum confirm lg dan perlukan pandangan2 serta idea2 korg semua.kerjasama korg sgtlah dihargai dan diperlukan-as one big family. tima ksh.

Couple

Tarikh

Tempat

Atiqah & Ipin

31 Mei

Alor Setar

Azreen & Asiyah

5 & 6 Jun

KB

Buzak

6 & 8 Jun

KB

Matmin & Along

6 & 7 Jun

KT


Remarks:

Penginapan:
Alor Setar: Hotel depan rumah - Single RM38; Double RM48; Family RM68
KB - Amin maseh dalam survey (ak (amin) edit ni, anggaran RM10-15 seorang, kt homestay tp kena confirm awal sbb time tu cuti sekolah)
KT - Rumah sewa makcik Matmin (utk bro wat mase neh, sis blom tau lg)

** Sori din eh. Aku (Shamel) edit jadik jadual ni ha. Sbb aku sindri bace banyak ayat2 tu jadi pening. Haha. Thanx for the early planning! Hah.. ape lagi rakan2. Vote la cepat. Nak pegi mane? Semua pon..ok gak! Jalan2 carik makan. Shopping skali. Duit?? Mintak pinjam sket dr tokey farmasi masing2 dulu. Dpt JPA nanti, bayar la balik. Amcm??

Untuk maklumat detail psl member kita yang kawin ni, click sini dan sini


20 comments:

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

utk penginapan kt KB, mungkin kita menginap di homestay. anggaran RM10 seorang.

lagi satu, kita kena tempah awal sbb masa tu musim sekolah n ramai org kawin time tu. ramai sgt....

harap dpt confirm brapa ramai yg dpt dtg.

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

sape ada kt jemputan azren n buzak? nk mintk tlg scan part yg ada map tu.... penting ni

matmin said...

kat kt,cnfrmkn dulu brape org,ak bleh tlg crikan homestay.jgn lmbat sgt,sbb cuti skolah.dhlah ganu ni,krg sgt2 hotel,chalet ni..

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

btl2.ak stuju. ak dah roger din psl bape org boleh pg. matmin, mu nk adiah gapo ni?hehehe..

epul said...

ak ngan apai pegi rumah matmin je kot...yg lain mintak maaf la modal x cukup la..hahaha

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

ak ade kol satu homestay kt kb. baru je nak tanya bulan 6 ade kosong ke x. terus ckp FULL.hoho...katanya hari agung.baru ak tau agung lahir bila

partner_87 said...

Kita konvoi ke x? Sapa yg nak pegi kenduri buzak ngan jerin, kita konvoi dr kelantan ke umah matmin.. yg nak pegi kenduri matmin je, korang konvoi dr kuantan..ok..kita jumpa di umah matmin..

aizuddinmn said...

thanks syamil, ak nk cepat ms 2..

Jepah said...

sesape yg dtg kenduri mat min, leh hello aku (for bro only)... tp ckp awal2 la... sori tetibe nyibuk cni...

shamel said...

Haha..just say it jep. Ko ade homestay kann..berdekatan dengan pantai. Harga please!! Hihi.

Jepah said...

mane ade dkat ngan pntai... homestay tu dpan rumah aku la...
30min gak la kalu nk gi rumah mat min...

harga? RM 100 1 mlm the for whole homestay...

tp ckp awal2 la... ramai yg nk book homestay tu...hohoho

'atiqah said...

slm.br smpai alor star smlm.ttg penginapan kt kdh, ni ade update terbaru.(btw,bl date last utk tau bil yg nk dtg kdh ye?) ade st lg rumah kosong yg owner dia sewakan per day. st rumah = rm 120. fully furnished. tmn sri belimbing (st taman dgn rmh saya). kalau nk book kan, bgtau awl2 ye. tkt tak dpt tpt nnt. genial hotel tu pun same. mgkin blh sewa yg family, dok 10 org ke, sorang byr about rm6 ke..cdngan je..em, moga dipermudahkan semuanya..ameen

Anonymous said...

i'll come insyaallah tp x bermalam kot. jauh x bus station tu rumah tiqah?

'atiqah said...

bus station agak jauh, tp blh smpai la..em, sister ke nih? mgkin blh tnya bib or fathiyah ke, sbb umah depa dkt skt dgn stesen bus kt shahab perdana tu.

3rd year said...

erkk...

3rd year takde yg nak kawen ke..??

hehe

Dr razak kata bulan 12 ni ada yang akan kawen...

sape sape sape..? hehe

Anonymous said...

macam mana dr. razak tau neh? mesti dak ipha.hahah

Anonymous said...

tp kte sume bkn Ipha ke?
Ipha bkn IIUM pharmacy society kn...

a.m said...

maksud anony kt atas tu komiti ipha kot. if ipha, semua org termsk kita ipha jgk.

matmin said...

ak dh cri hmstay kt bro kat k.t,hrge 300/mlm.bnglo 5blik,tgh bndar.sng korg nk jln2.bsr umah 2,no hal nk rmai2 pun..

amin said...

ak on je ming.terima kasih.susoh2 jah cari pak tinggal. ore nk nikoh kena berehat byk2.hehe