Saturday, October 10, 2009

Our last visit this sem..

Assalamualaikum.. ^^

Insyallah, sepertimana yg suma tahu, 23hb October ni kita akan adakan visit to Penang. Kita akan bertolak pada 22hb mlm (Malam jumaat)dan tiba di Penang pada pagi Jumaat dlm kol 8. Perjalanan ambil masa lebih kurang 10 jam. Ada 2 tempat yg kita akan visit iaitu Pusat Racun Negara (PRN) dan Radiopharmacy in Hospital Penang pada petangnya. Keesokan harinya, 24hb sepertimana yg diplan, kita akan pulang ke Kuantan.

Ok.. Buat pengetahuan semua, lebih kurang 1 week after our trip, kita akan hadapi FINAL EXAM, so post kali ni just nak mintak pandangan korang suma sama ada kita nak pulang lewat skit (dlm tengahari) ataupun pulang awal (lebih kurang kol 8 pagi).

Ada 2 pendapat berkenaan isu ni:

1) PLEASE BALIK AWAL !! "Byk sgt kena cover utk final exam ni.. pastu byk pulak yg fail midsem haritu.. so please balik awal.. Balik awal then boleh rest lama skit and ready utk study for the next day.. bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian.."

2) JALAN2 DULU !! "Balik awal pun sampai ptg..then malam bukannya ble studi pon sbb dah penat, sama je kalo balik lambat..study keesokan harinya gak.. so better balik lambat skit sbb tak jejas apa2 pon.."


So.. saya mintak kerjasama suma amik masa berfikir then post ur opinion + give better suggestion here... Pikir baik2 sebelum buat keputusan supaya saya dpt buat keputusan yg terbaik utk semua.. Ok..

19 comments:

Anonymous said...

nk pilih no 2, jln2 release tension dl, pastu br leh stdy ngn tenang.,
lagipun bkn senang nk g Penang ni, nk tnggu LUT** kawen mcm lmbt lg je..

Anonymous said...

haah...lut** n MHR pun lambat lagi nak kawen. Baik aku amik yg no.2 ,,,last--last--study last minit gak...

TJ said...

Balik awal.

huurun said...

kalau jalan2 dulu tu pegi mana?

Anonymous said...

x tau laa diorang ni.. sapa yg nak berjalan2 tu bg suggestion..

L said...

rasanya better balik awal..nak jalan2 bknnya ada tmpat yg best pon nak jalan kat png..kalo setakat shopping complex tue bersepah kat tempat laen..
x perlu nak tggu aku kawen..datang ja png..naik moto TAH pon leh sampai..haha

my opinion said...

kalau nk balik awal, knapa x balik mlm after visit tu terus? boleh rehat ari sabtu n start study terus..

tapi kalo da balik ari sabtu, brape jam je jarak antara pg n tgh ari..sampai mesti da mlm n pnt xboleh study ari sabtu tu..

alang2 da balik sabtu jalan2 dulu..
tp kalo nk awal sgt, beter balik mlm after visit terus n spend masa travel dlm bus mlm tu utk tdo..

Ilham Nur said...

Jalan-jalan rumah Lutfi, Helmi Yob dan Helmi Rahmat, ok tak?

Tak pun singgah Bukit Merah Laketown Waterpark :p

Anonymous said...

Suma harap bersabar.. insyallah ada jalan di sebalik suma ni.. Moga decision yg akan diumumkan nanti memenuhi kehendak kedua2 belah pihak..Moga semuanya berjalan dgn lancar..

Anonymous said...

kte pusing semenanjung malaysia baru balik pn bes gak...hahaha

nursyafina said...

nk suggest balik awal..tkut penat sgt nnti..klu nk jln2 ble plan hari laen plak kot, masa x bape sesuai laa (sbb final dekat sgt,huu)..tp mane2 pn ok je..ikut majority.. peace! (^__^)V

matmin said...

ak nk blik tgri,rugi sewa bas,baik ckupkan 1hari,then bleh jln2.bkn shopping pn,jln2,lap2 tgn kt baju kt shopping complex pn jadi lah.nk beli,dh sengkek.haha.jln2,rptkn silaturrahim ngn smua rkyat mesia,kate 1 malaysia.haha

'atiqah said...

tak kesah macam mana pun..
1. alang2 nak blk awal, baik balik malam tu je.save satu hari kat Kuantan nanti

2.alang2 nak blk esoknye, baik jalan2 trs.spend betul2, sebab mmg takde baki hari cuti dah nanti..(tp, hopefully, jalan2 yang tak buang masa la)

personally, nak balik awal.kesian ipin jaga baby sorang2.. =) tapi, tak kesah je. ikut undi majoriti.

helmi said...

Ok..tq for all ur opinions..
Saya dah plan dah utk perjalanan balik nanti setelah teliti suma pendapat dr kedua2 belah pihak.. Sori laa tak open ni kt klas.. Ingatkan nak tny kt klas minggu dpn tp rasanya cam tak perlu je sbb dah ada plan lain.. Tp kena hold dulu sbb tak confirm lagi.. Nanti bila suma dah btul2 confirm, saya umumkan kt klas.. Ok.. dun wori.. Insyallah yg nak balik awal, boleh balik awal, yg nak berjalan pun dpt berjalan..^^

shamel said...

haa..ni mesti 1 bas utk bwk blk sape nk blk, 1 lg bas g jln2. haha!
xpe2, kami sabar menunggu keputusan PM visit.

Anonymous said...

vote dalam kelas jer esok

Anonymous said...

ak undi blk awal...

Anonymous said...

dah2.. cadangan ditutup buat sementara waktu..

Anonymous said...

aku ade option ketiga..xyah balik terus..haha