Saturday, December 27, 2008

Satu Pagi di Air Terjun

Pagi tadi bermulalah perjuangan brother 6th batch membebaskan tekanan yg melanda setelah 3 hari kelas bermula dari pukul 8pg – 5/6 ptg. Tekanan yang kuat dilepaskan di Pusat Perkelahan & Rekreasi Air Terjun Hutan Lipur Sungai Pandan, 26010 Kuantan, Pahang atau lebih dikenali Air Terjun Pancing (betul ke eja ni?). Nak masuk, kena bayar RM1, ada orang jaga air terjun ni. Program ini tak rasmi, wat biasa2 jer macam berkelah gitu. Malas dah aku type. =D. Gambar untuk tatapan…..

Kami tiba di sana tapi geng rumah Apai belum sampai lagi





Suasana di Air Terjun Pancing



To @ Tohiri dah hilang


Nobody there...

Ayam & hotdog dibakar oleh Ketua Catering, Matming. Sedap ayam dibuatnya, buh rempah ratus. hehehe

Siapakah gerangan lelaki berbaju biru dengan pelbagai aksi yang memberangsangkan itu?


Yang lain mencuba


Ramai jenguk2 ayam kot2 dah masak tp kecewa tak masak2. =D


Puncak (kot) air terjun pancing



Berani sungguh epul @ saiful mokhtor berdiri sambil tengok ke bawah. Kalau terjatuh camne?

Ishh.berani. 5/5! (aku yg penakut sebenarnya.Hehe..


Antara yang berjaya mendaki puncak. Tahniah! Din, aku tolong pakaikan baju sorang kwn kita ni. :)



Sebaik turun, dihidangkan makanan (nasi goreng yg dimasak dirumah Bunif + ayam bakar + hotdog bakar + sos), dikongsi bersama beberapa orang 1 dulang.


Sambil menikmati pemandangan air terjun…



Mandi semula lps mkn? Sempat bergambar


Sekian… Terima kasih diucapkan kpd semua yg terlibat – ajak org, beli barang, sediakan mknn apa lagi ek & yg menghadirkan diri & sebagainya… Any Question? Hehehe.


p/s-

1)more pics here - our flickr

2)Shamel, tak nk upload ke video ko tu?convert la dulu file tu.

13 comments:

Anonymous said...

cantiknye air terjun tu..

aiko said...

apsal brothers j, jeles aku. sisters, jom g jalan jgk...

psl pic, blela. aku suke pic yang ke-5 dr atas

amsyar said...

bes la korang pegi.. tak ajak aku lak tu..

msat said...

lawa la amin gambar air terjun tu..
sape tak pergi boleh tertipu dengan keadaan sebenar..
hehe..

amsyar, ko nak pergi jugak??
la...nape tak bagi tau??? :)

Anonymous said...

alhamdulillah berjaya gak program nie..leh la partner_87 tido ngan lena skrg..hehe
kepada yg bersusah payah untuk program nie-mat min(ketua chef),din,mi,msat,nizam trima kasih..kpd sume yg terlibat trima kasih gk memeriahkan suasana..
lps ni leh wat tmpat laen lak..haha

amsyar said...

mat, aku da bagitaw hisham da.. dia tak bagitaw kat ko ka.? haha

shamel said...

Amin..sume gmba cool r!! hihi~
tahniah..tahniah~

emm..video kelantan ke?
aku xde flv converter la. Aku ade je accnt youtube.
so klu ko ade converter ko convert la. nant aku upload. okayh!!

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

minggu dpn kita p tempat lain lak jom. ajak dua-dua, bro & sis.

terima kasih semua. yap.vid. kltn, ak ada flv converter.nanti ak bg.

partner_87 said...

Sapa anonymous tu?
Aku sentiasa tido dgn lena...jgn risau..
Kpd matmin...tq laa bekerja keras..
Sejak subuh lagi dah berbunyi dapur umah bunif..
Nanti x yah nak order makanan dah, suh je matmin masak...jimat skit kos..

4686 said...

banyaknye gmbo. lawa2 plak tu. tp teka gmbr sape xde? gmbr amin la. sian xde gmbr die..sbb die yg sbk amik gmbr.

sasuke said...

uhuh..xpe2..
pengorbanan camera man..
shamel,gamba mu srupo tok dale..
ahah! =P

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

terharu ade jgk org sian kt aku.trima kasih semua. aku lakukan semua ini untuk mu. tanpa mu, siapalah aku.hehehehe

uNdestroyeR said...

best2 g pancing, tpi dilarang memancing