Sunday, September 6, 2009

7


Esok 7hb.. Setelah seminggu memeras otak untuk menjawab exam sepanjang seminggu bermula 1hb tanpa henti, akhirnya dapat juga kita merehatkan minda untuk sehari (7.09.09). Masih berbekalkan 2 paper, CP1 Essay & MCQ. (updated!)

Esok 7hb, no. 7 ada bersamaan dengan Windows 7. Windows ini akan menggantikan Windows Vista. Mari sama-sama menerokai apakah sebenarnya Windows 7 ini. Oppss.. Selamat bercuti & Selamat Hari Raya.

http://www.infomalaya.com/windows-7/
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7
http://www.microsoft.com/windows/windows-7/default.aspx

12 comments:

Anonymous said...

yep, windows 7 sgt bes! <-- dah try..

tp system wireless uia still x compatible dgn windows 7 RC, sblm ni la, so tu jela kekurangan wat mase ni.. xtau la klu win 7 general release yg kluar by october ni bleh plak ke, or system wireless uia da upgrade ke..

nway try la, sgt ringan compared to vista, and even XP!

The Outsiderz said...

wah, menariknyer.. tempted aku.. nih yg nak nyanyi lagu tempted to touch nih.. btw, camne nak try? bukan RC tu ade expired date ke?

Amin said...

dah try?bkn ke next yr baru release kn?

RC tu ape faiz?

mat said...

TJ ngn Helmi rahmat dah lame pakai da....

Amin said...

pergghhh..terbaik la helmi. Tj dah tau dh.hehe.. nanti kongsi la ape2 info. so that everbody follow that happened in this world. hehe..=)

Anonymous said...

YEOP ngan Miyeop pon dah guna dah windows 7..

TJ said...

Tak silap aku full version released 22/10 ni. Siapa yang nak pakai Win7 release candidate, aku ada dvd.

Try la. So far aku pakai, very stable.

Anonymous said...

RC = release candidate > expired april 2010.. lame lg tu

btw, yg da gune win7, bleh ke connect to server iium-community?

TJ said...

Theoretically, sepatutnya tak ada masalah untuk connect dengan mana2 wireless system.

Siapa yang ada problem tu?

The Outsiderz said...

aku nak ar try TJ.. btw, laptop leh support x? ape minimum requirement die ek?

TJ said...

Aku rasa most laptop sekarang boleh support, sebab dia a bit macam Vista, kalau low sangat spec laptop tu dia akan switch off Aero.

By the way, Aero die memang lagi lawa dari Vista dan ada function, bukan rupe je.

Anonymous said...

x pnah try plak wireless kat sini... kat uia gombak mmg x dpt connect thru wireless uia gune windows7