Thursday, November 13, 2008

Trip to CyberMED

Semalam, 12/11/2008 (Rabu) seperti yg semua tahu, majoriti kwn2 kita pergi ke Cyberjaya University College of Medical Science (CUCMS). Ada 3 courses ditawarkan di CUCMS – MBBS, B.PHARM & FOUNDATION IN MEDICINE & PHARMACY


kedudukan CUCMS

Helmi & TJ naik Moto, Afifah & Fathiyyah bawak kete. Kami gerak bersama. Akan melalui LPT. Kuantan to Cyberjaya

Din, ketua kita yg baik & tegas.

Kami sempat tidur dalam bas. Tetapi tak lena sbb pak cik driver bwk bas macam bwk kapal atau sampan atau seumpama dengannya.. maaf pakcik. ;P

Kami segar selepas berhenti breakfast.

Kereta pipah meluncur laju, dipandu oleh Afiq, Qayyum, Fadlan dan.... Sape lagi??TJ mane?

Tiba di CUCMS. Bas + keta + moto

Farmasi 6th Batch
Pelbagai Gaya Selebriti Terkenal. Siapakah yg terbaik?.hehe

Disambut dengan meriah oleh para pelajar CUCMS. Thanx CUCMS!

Slideshow presentation from CUCMS & IIUM. Thank shamel for your video.

Di Auditorium CUCMS. Itu dean faculty of pharmacy CUCMS, Prof Shah

Lunch

Rest. Kamil main karom. Chess pun ada jugak

Centre of CUCMS

Pintu misteri yg mencetus tanda tanya.... Ajeet ckp die pun xtau ape bende dlm tu


Tour The Campus. Anatomy Museum, Dissecting Hall, Lab, Comp. Lab & Libarary


Taaruf Session IIUM-CUCMS.

Naeem & Aizuddin (kedua-duanya Program Manager utk trip ni). Kat tengah2 tu, lecturer CUCMS

Apip & Mat with CUCMS Students

kami bergambar bersama

bergambar lagi

Di Putrajaya

Lelaki-lelaki bujang yg masih tak berpunya.

Lelaki harapan negara Malaysia tercinta

Background jambatan putrajaya

Penat. Am, ko study apa?;D

Qayyum and the geng 'melarikan' kereta pipah. Afiq dah cuak! Afiq x bersalah dlm kes ini. :D

Akhir kata, alhamdulillah program ini berjalan dengan lancar cuma ade beberapa masalah yg perlu kita atasi utk jaga nama kulliyyah of pharmacy malah UIAM sendiri. Kelemahan yg ada dalam trip ini akan kita perbaiki utk trip yg seterusnya. Objective achieved!


p/s :

1)gambar2 yg ditangkap oleh student Cyber (Faiza ex-iium) will be posted to me dalam masa terdekat ini. Akan saya kongsikan bersama next SEM di Komputer Lecture Hall Year 2.

2)kpd sisters yg bwk camera ari tu,amat dialu2kan if u can upload some pics to be shared with us. Tq my friends!




29 comments:

HuRuN^AiN said...

Jeles!! ^_^

Anonymous said...

hihi akak jgn la jelez... tp x rugi ah g.. bez gak trip nih.. dah la free huhuhu

ilham nur said...

gracias amigo

Anonymous said...

pakcik bus bw laju gile... pnat nak ekut... kejap kiri kejap kanan, adeiii la... mcm jln th die yg punya hahaha

partner_87 said...

tq amin...

msat said...

thanks a lot geng...

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

welcome geng. ;)
mmg laju pakcik yg agak berisi tu drive.

shamel said...

laju eh die drive..
cheit. x dpt merase.
Aku bangun je tngok2 da smpai kat cyberjaya. Uhuh.
Lena..lena..

Anonymous said...

trip yang best sbb free!
thx admin upload gmbar...

Anonymous said...

btl2!! bez trip nh.. thanx gak kat din sbb wat prog neh ^-^

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

Harap din boleh buat trip2 yg free selalu. mengurangkan beban kami dgn harga mknn dan minuman makin naik skang. Terima kasih DIN! SORRY, SAMEKOM.hehehe

Anonymous said...

din mmg leader yg berkaliber!

ilham nur said...

ada "big" prog. by din lepas ni. sama-sama kita nantikan, hehe.

Anonymous said...

ek? x sabar neh nak tgk se'BIG' mane prog th huhuhu x big, siap r ko am...

Anonymous said...

laju ke bas? tu pun aku denga pakcik tu cakap x laju lagi tuh. standard x same ngan bas express biase..

ilham nur said...

besar. mmg besar prog. tu, tapi apa yang buat aku bimbang, krisis ekonomi mungkin "affect" prog. tu...

Anonymous said...

`big prog` by din???
din ko nk kwn ke? x ckp kt ak pn,
x pe, demi din, snggp ak berkorban mase & tenage ak,
din ko nk kwn ngn sape? hehehe
p/s: ak gurau2 je ni.,peace!

lannetwork said...

aku pun x rse bas tu laju, sbb aku naik keta..jd aku rse bas tu lmbt..hehe..trima kasih la kat din sbb buat prgrm ni..sian gak kt die wt keje sorg2. hrp2 lps ni dpt buat trip kt tmpt len plak:usm,ukm,unpad, uhamka,etc.

msat said...
This comment has been removed by the author.
msat said...

admin, gambar bro kat putrajaya tu ade yg dah berpunyer...
bukan aku la..of course..
tp ade la org kat situ...

lannetwork, ko tak nak ucap TQ kat tuan nye krete ker.

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

sbb tu batch kita kene ada income. apakata kita kumpul scholar kita beli umah 1, wat sewa. pas2 untung tu kita guna utk ALUMNI batch kita nanti.hahahaa. - ak x serius

to msat : ada yg dh berpunya ke?tapi still single psl xkawin lagi. Hehe STatus : single.. ;D

ilham nur said...

ALLAHU ALLAH, aku adalah kepunyaan TUHAN PENCIPTA ALAM, ALLAHU ALLAH (",)

sasuke said...

wahaha!!
aku suke aku suke!
trip..
best..
bas..
laju..
lunch..
free..
bas..
free..
cucms..
kawan2..
putrajaya..
gamba2..
amin..
din..
semua!

saya suke = sasuke

p/s:thanx din n semua..
looking 4ward da nxt BIG event..

to shamel:jgn sedey2 taw xdpt amek gamba kt putrajaya..(^^)

a cucms student ;D said...

syg x dpt stay lame2 lagi. rugi la i had to go out for a visit elsewhere ptg tu. if not da duduk lepak2 with belle and sekutunye D; rindu korg :( at least dot jumpe gak la kn...

<3 belle, lenzzz, apai. ku merinduimu. told ya mkn best kn? xD

partner_87 said...

Tq din 4 dis prog...
Aku support ko sbg batch leader smpi kita grad...!!
Dont give up... ^_^
May ALLAH bless u for ur efforts for the benefits of the ummah..

Nae3m said...

Salam,

Thanks for your kind cooperation,
terharu sgt u guys came to our small university and meriahkan keadaan

InshaAllah, we will work together for a bigger program next year,
Pharmacist Aligned to make better use of their times !!!

thanks again for ur presence and participation
mintak maaf kalau ada terlebih terkurang..

naeem,BPharm CUCMS
(aku ex-iium,if u guys dont know yet la,haha)

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

Welcome CUCMS students to our blog batch. Actually, ur university is the first university that our batch want to visit and alhamdulillah tercapai jugak.

Kami menjangkakan ade kelemahan dalam visit kami dan memang ada. Tak sangka disambut dengan begitu grand. Kami semua tak sabar nk balik kg sebenarnya. Kami minta maaf kerana kehadiran kami dalam keadaan simple. Lecturer pun tak datang jgk.

Semoga, hubungan antara CUCMS-IIUM bertambah erat. Banyak program boleh dilakukan bersama.

CUCMS pharmacy ade blog x?kalo ade, bole kita sama2 bertukar link.

lampor said...

wah, naeem was here. thanks a lot ya for the warmest welcome. jazakumullah khair. terasa sgt dihargai dek kerana grand sambutannye walopun x sampai la sehari suntuk pun. siap ader goody bag lagi.. tq2! campus kecik no hal. lawa & exclusive.. hope bleh keep in touch dgn kamu semua.

'Nurturing the passion to care'
ceewah.. hehe

aizuddin mohd noor said...

thanks semua, atas sokongan korang program ini berjaya..krisis ekonomi semasa mmg merisaukan rancangan2 ms dpn..tp itulah ntara cbran2 yg perlu difahami dan diatasi..