Tuesday, November 25, 2008

Debaran Berakhir

Seperti yang dijanjikan… Debaran sudah berakhir, kepenatan sudah hilang, kerinduan mula dirasai. Semua sudah berada di rumah masing-masing. Ke ada yg belum blk lg?? Berikut diceritakan….

Sekitar jam 11 pagi kami tiba di kawasan sekitar rumah Nadiah, menunggu kedatangan Izani.

Tengok! Izani dah sampai. Cepat-cepat tangkap gambar.

Jangan tertukar tok imam & Izani walaupun kedua-dua selalu menjadi imam sembahyang jemaah. Di ijab kabulkan. Nasib baik tok imam tu tak suruh aku jadi saksi! Haha. Aku gurau lah

Suasana di Majlis

Pengantin perempuan dh muncul.

Tahniah Izani.

Yang mane satu pengantin ni?

Selesai sudah majlis akad nikah. Kemudian kami bergerak ke Masjid Kubang Kerian untuk menunaikan solat Jumaat (bro je, sis. pg mane ek time ni?)

Then, kami bergerak ke bandar KB. Agak malang apabila banyak kedai tutup. Mintak maaf….

Kami bergambar bersama sebelum bergerak ke rumah ‘sy’

Selesai makan, bro. pergi ke rumah Wadi & sis. balik rumah.

Keesokan, after breakfast kami menuju ke Rantau Panjang.

Besarnya teddy bear. Sapa punya ni?

Kemudian, kami serbu ke rumah Nadiah lagi.



Selesai makan, kami bergambar bersama pengantin.

Petang itu, kami berehat. Malam kami ke KB Mall & Wakaf Che Yeh. Hujan turun dgn lebat sebaik saja kami sampai di Wakaf Che Yeh. Agak malang bagi kami tidak dapat berjalan-jalan dengan gembira. Hehehe..

Hari last, jam 8 pagi kami breakfast dan kami terpaksa ‘berpisah’…. Kami sedih. Ucapan sayang, kemaafan & kerinduan diluahkan kami semua.

p/s- ayat last dan beberapa ayat lagi aku tokok tambah sendiri.hehe.. =P

[6th batch of pharmacy, iium]

1 comment:

msat said...

izani ngan tok imam hampir same jer,,,
lepas ni boleh la izani jadi tok kadi pulak..:)