Tuesday, November 11, 2008

Konvoi Kelantan (1)

Berikut first draft plan konvoi ke Kelantan (akan diubah lagi). Peta Kelantan akan disediakan InsyaALLAH. Tahniah kpd kedua-dua bakal pengantin. ;). Kita mengharapkan lawatan ini berjalan dgn lancar.

19hb/RABU : Berkumpul di UIAM KUANTAN

20hb/KHAMIS (*matming) :

8 pagi – konvoi ke Kelantan (after breakfast)

12 tengahari – singgah di Kuala Terengganu ( Masjid Kristal dan lain2). Matming akan bwk g jln2

2 ptg – singgah di Besut (rumah Izani)

6 ptg – sampai di Homestay di Pengkalan Chepa, KB

Malam - free aktiviti


21hb/JUMAAT :

11 pagi – bergerak ke rumah Nadiah (akad nikah)


Lepas akad nikah – bergerak ke bandar Kota Bharu,shopping jubah/kopiah/buku-buku agama/kitab-kitab/tasbih/tudung/kain sembahyang dan macam2 produk berkaitan agama (ada bukak gerai yg banyak pada pagi Jumaat)


Tengahari - sembahyang Jumaat (brothers) di Masjid Muhammadi Kota Bharu. Sisters boleh jalan2 di sekitar Kota Bharu seperti Bazar Buluh Kubu, Bazar MPKB dan Pasar Bulat (Pasar Siti Khadijah). Nak beli serunding? Beli kat Pasar Siti Khadijah. Nak beli batik? Beli kt Bazar, tawar-menawar dulu sblm beli.


2 ptg - makan tengahari. Banyak kedai makan di sekitar KB. Cadangan makan di bangunan MPKB, ada banyak restoran kat situ. Kemudian, jln2 di muzium, istana dan kota budaya (kalau sempat)


3 ptg - bergerak ke Rantau Panjang (tempat shopping produk berkaitan kain, kasut, beg dan pinggan mangkuk), juga melalui Pasir Mas


6 ptg - balik. Singgah di rumah Amin (mkn mlm) sebelum sampai Homestay, insyALLLAH

Malam - free Aktiviti


22hb/SABTU :

8 pagi – disediakan breakfast (nasi bungkus yg sedap insyaALLAH)

11 pagi - bergerak ke rumah Nadiah (kenduri)

Tengahari – pulang ke Homestay (rest)

Petang - free Activity @ pergi ke Pantai Irama Bachok @ Pantai Sabak (kt Pengkalan Chepa) @ g KB (Muzium, Istana dll) @ jalan2 rumah kwn2 kita yg tinggal di sekitar KB.

Malam – bersiar-siar di Wakaf Che Yeh (pasar larut malam)


23hb/AHAD :

Pagi – pulang ke rumah masing2

6 comments:

partner_87 said...

Pagi ahad tu...ada disediakan breakfast atau kena cari sendri..

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

stkt ni, mkn cari sendiri mi...

Jumaat tu,insyaAllah mkn nasi kt umah aku.akn diconfirm 3ari b4 konvoi

ctnadiah said...

tentatif tu kna ubah skit kot..
masa pegi umah nadiah hr jumaat n sabtu tu..

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

byk kene ubah ni. nanti akan buat tentatif baru.

pasal mknn tu,alhamdulillah mkn mlm 20hb, breakfast 21, mkn mlm 21 & breakfast 22hb disediakan.

pas2 lunch (nikah & kenduri) sekali.

Kepada kwn2 kita yg masih 50-50 pg tak, jgn was-was lagi.Datang je. Datang jgn tak datang. :P

Pasal transport plak,nanti saya akan confirm dgn aizuddin sbb transport sister yg naek bas xpasti lg bape org. Transport bro. insyaAllah takde mslh.

matmin said...

matmin muncul utk bersuara.haha.eh,bg salam lu.assalamualaikum.konvoi dr kuantan agk brgerak pg kamis,smpi nye d ganu tghri,aku follow konvoi,dn kite akn ke umah izani.lunch d sana,then,mandi manda dtmpt yg best dkt ngn umah izani.ps2,kite akn truskn p'jlnn ke k.b.ssmpi nye disana,kite akan dinner d umah mujahid@jaed@x-rumate ak.mlm,free.pg esok,brkfst prvided oleh jead.tghri,kite jln2,so,aku dh ckp kt jaed,xyh provide lunch(ikutkan mak die,stiap kli mkn,die nk sediakan).ari jumat,ikut plan amin.sb2,pg,brkfst provided by jaed lg,lunch,kenduri umah nadiah kn.ptg,mlm,free actvty.pg ahad,mgkin kite jln2.cri brkfst kt k.b(bleh knl2 k.b)orait smua?clear x?ke nk ak repeat?slmt b'knvoi.check,servis kete msg2 sblm gerak.pstikan air bateri,pressure tyr,smua ok.pkai belt (org dpn & blkg).jgn bwk laju2,kite kn knvoi,kene igt org kt blkg.2 je psnn dr penaja.w'slm

shamel said...

eh x paham lg la.
request utk repeat blk. Ahah.
Okayh clear..~

ok mari thanx JAED ramai2!!
dan ibunya~