Monday, June 8, 2009

Gambar Kenduri Matmin 060609 (Day 1)

Rombongan dari serata Malaysia tiba di Kuala Terengganu untuk menghadiri majlis kenduri perkahwinan salah seorang ahli iiumrx6th, Abdul Muhaimin bin Mohd Noor (orang panggil matmin) dan Nurul Akmal Liyana (orang panggil along), iium biotech student.

Terima kasih kepada semua pemilik kereta (apip, mat, apai, helmi rahmat, faiz hanafilin, diri sendiri, jepah diet, ciebah) dan motosikal (tj). Gambar rombongan menuju ke rumah along

Tiba di rumah along.


Apai tak sabar nak makan gulai kambing, x jadi undo balik untuk bergambar dulu. Hehe…

Bersalam dengan tuan rumah. fadlan sempat beramah mesra dengan bapa mertua matmin

Candid lagi. =D

Itu dia! Raja sehari baru keluar rumah, menyambut ketibaan kami. Posing dulu.

Segak dan bergaya.

“Selamat Pengantin Baru Along & Matmin!!! Cepat-cepat dapat anak tau! Sabar banyak2. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula laki bini”

Pinjam hadiah orang jap

Tunggu turn untuk bergambar. Ishh..panas panas.. mandi peluh beb.

Hantaran dari pihak lelaki

-IIUMRX6TH-

Group 1

Apai baca doa selamat untuk matmin.





Group 2


Pengantin sehati sejiwa.

Wakil 5th batch, azwadi kamaruddin.

Selesai sudah kenduri….

Di Majlis Tengku Zaharah (masjid terapung)

Di Taman Tamadun Islam.



Taman Monumen

Geng Jantan Machola di Sekitar Masjid Kristal


Shamel, jangan buang melrose ko tu!


Selesai di Taman Tamadun, kami bergerak ke Marang ke rumah izzat (cinok) untuk malam malam. Kami dihidang nasi ayam + cocktail. Cocktail yang sangat sedap!!!

Payat

Fadlan & Shamel, videographer.

Focus video cam. Shamel.

Din dan anak buah tolong set up tempat untuk bergambar.


Akhirnya, kami bergambar. Tuan rumah, cinok bersama ayah dan emak. Apip dah tumbuh tanduk nampak. =D


Kemudian, kami pergi berhibur di Pesta apa da ntah, ada funfair.

Bergambar di sekitar K.Terengganu.

Batu bulat yang besar.

Selesai sudah hari 1 di Kuala Terengganu.

Nantikan gambar-gambar hari ke-2 (rumah bunif, sekitar stadium runtuh, kampong keropok lekor, Muzium Terengganu dan rumah matmin)

7 comments:

Apai said...

skik glo gamba, aku nk lg ahhahah

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

komen skit gambar ni weh.cantik ke x ni???hoho

Anonymous said...

gamba cantik..kalo boleh, nk gamba focus kt pengantin..x sbr nk tgk 2nd day.

Apai said...

cantik2, cantik gle kot hehehe

shamel said...

Waahh amin. dgn ade nye Flashie (err..name flash kao tu), gamba2 semakin mantap. kagum2!

Apai said...

shamel mane video

IIUM Pharmacy 6th Batch said...

anony, my lens xdpt nk focus kt pengantin. 55mm jer... kena up lens baru baru leh zoom detail n dekat lagi.ahakss