Sunday, July 5, 2009

H1N1 Menyerang Kita

H1N1 tambah 35 lagi kes baru


"11 kes jangkitan tempatan pula melibatkan warga tempatan termasuk lima di kalangan peserta Persidangan Farmaseutikal Asia Pasifik (APPC) yang diadakan di Pulau Pinang pada 27-30 Jun," katanya.


Doakan kepada mereka yang dijangkiti virus ini cepat sembuh. Semakin hari, semakin ramai +ve H1N1. Yang lain pula harap-harap result –ve. Klik sini untuk makluman terbaru http://www.usm.my/apps2009/


Owh, batch kita, Din Mat Nor juga +ve H1N1, beliau sekarang di Hospital Ipoh (menurut info yang diterima melalui msj). Kepada yang ada kredit, mari ramai-ramai call dia, tanya khabar macam mana. Semoga cepat sembuh semuanya.


Boleh baca di sini juga - http://iiumrx5.blogspot.com/



13 comments:

ilham nur said...

Sempat call Din tadi, dalam pukul 5. Katanya sedang menunggu ambulans dari Hospital Ipoh da Taiping.

P/s:
(1) Jangkitan dipercayai bermula daripada seorang pelajar Indonesia.

ilham nur said...

Tadi Mdm.Ilyani ada kata, UM dengan UKM dah keluar arahan menghalang untuk sertai International events. Agak-agak perlu tak UIA ambil langkah yang sama?

aiko said...

betul2. act waktu nk join LIT hari tu pun dah risau n ingat xnk join. tp nasib baik foreigner sikit je. kebarangkalian kena jangkitan pun tipis la

partner_87 said...

Din kena kuarantin 3 hari bermula hari ni di Hospital Ipoh. Alhamdulillah. Dia +ve H1N1 tp stakat ni x de apa2 symptom cam selsema, batuk dan sebagainya. Sapa yg ada kt ipoh pegi la lawat din. Famili dia lak terpaksa dikuarantin utk seminggu di rumah.

Anonymous said...

http://www.moh.gov.my/MohPortal/DownloadServlet?id=3406&type=2

shamel said...

helmi, aku ade tnye din smlm, bleh ke kalau nak melawat. Din kate x bleh. Doc n nurse pon jarang2 masuk bilik wad die. So..ape yang mampu kte doa je la ramai2 okayh. Kalau bro dapat balik awal ke, Insyaallah klu ade peluang bleh kte wat smyg hajat. Amacam?

::Amin Mansor:: said...

agak berisiko utk melawat. bila nk buat?buat 1st day 13hb mlm pas2 maghrib? ke one week after, leh buat mkn2 skit. solat hajat untuk permulaan semester baru & minta semuanya selamat & lain2.

shamel said...

next week?? hmm..ke lambat dah tu? x kesah la, janji dapat buat kann.. makan2 amin eh. haha. ok gak tu utk permulaan sem.

partner_87 said...

Haha. lupa plak. Mana bleh lawat din. Call laa din kalo dah x tau watpe cuti2 ni. Mesti dia tgh boring tu kt hospital.

shamel said...

Haha. Mmg bosan gle kot. Sempat lg tanye frequency hotfm dgn hitz. Tp tak plak tnye ikim?? ;p hmm..Alhamdulillah la, aku rase din still sehat lg. Teruskan doa pas smyg!

::Amin Mansor:: said...

ak baru call din, alhamdulillah kedengaran lagi suara dia. hheeheh..

weh, korang call la dia. dia bosan tu,dok dlm ward isolasi.

Anonymous said...

din, famous ko.dpt publicity. haha

http://www.thestar.com.my/news/story.asp?file=%2F2009%2F7%2F7%2Fnation%2F4265317&sec=nation

Anonymous said...

aduh....
aku da jumpa din br ni...
b4 dia msuk wad
aku da chance kena jgk ke???