Monday, February 21, 2011

Berkenaan Rehlah!

Assalamualaikum semua.

Diharap semua berada dalam keadaan sihat, tip top untuk menghadapi interview. Tujuan entry ni adalah untuk memaklumkan sedikit sebanyak pasal last rehlah Rx6th yang akan diadakan di Lubuk Semak, Raub. Pada awalnya, kami merancang untuk buat rehlah ni 26 & 27hb. Tp,alang2 dah g jauh, ade mencadangkan rehlah ni buat 25-27hb. Tentatif, bleh refer kat bawah ye.

Ok, berbalik pada rehlah ni, kt bawah ni,ade list name Rx6th yg nk join rehlah ni, (last update: 4.30pm). So, kat cini, kami nk mtk jase baik smua, confirmkan b4 jam 12tgh mlm ni,sape nk g,n sape xnk g. Sape2 yg xde internet access, mtk jase kwn2 inform smua ye, kalo xkwn pn xpe, inform n tnye sape2 rx6th yg korg jmpe tgh jln ke,cafe ke,lebri ke,surau ke,masjid ke,xksh lh. List name, nk finalizekn n nak mtk permit ni.

Pasal bayaran, stkt dipersetujui, nak gune duit yg dh byr utk AGD & post AGD. Roughly, dlm rm50. Update,akn di inform soon.

Perkara terakhir, ade jugak yg beberapa cadangan :
1) Buat rehlah 5/3/2011---tp,cm ade kelas tn sheikh je mase ni
2) Buat rehlah after agd (kirenye post agd lah ni)

-sbb nye, takut ramai xdpt join weekend ni, nk study osce & ade hal msg2 yg xdpt di elakkan---tp,kalo pas agd, ramai ke akn join??mcm xjugak,sbb mst nk blk lps agd.
-akan lbh rase senang ati,mcm trip Cameron, sbb xyh pk ape2, da abes smua kn,final exam da,tggu nk tgglkn kuantan je. Kalo weekend ni, xde mase nk study osce.

Rasanye, stakat ni saje. Segala komen dan cadangan kwn2 smua, amat kami hargai n kami dahulukan dgn jutaan trima kasih. All da best interview ye smua..









- PM (Matmin) & Asst. PM (Miftah)

28 comments:

debonairs88 said...

post agd la senang..ada bas x??

SPA said...

Bas xde lah apai.kalo nk,sewa. Sbb ni bkn academic prog kn.sori ye.kite berkonvoi rmai2 jelah.

debonairs88 said...

sewa bas berapa?

budak kelas said...

org yg interview hr jumaat camne?
sokong buat post agd gak.

KKM said...

Ntah,besanye 800.die kire 1hr,1trip pn kire cm2 gak,kalo yg mcm g cameroon dlu lah.kalo g antr,n amik blk,kire 1600.

HTAA said...

Yg intrvw ari jumaat,dorg akn grk ptg jumaat.mlm,dorg smpi lah.

Anonymous said...

Better buat post agd kut

TheBuzzingBee said...

jadikan rehlah ni post agd la... sbb post agd tatau nk wat pe....

Anonymous said...

huda n nik :kita org vote wt sbg post AGD programme.

bunif said...

buat post-agd ok jgk..kesian kt org yg interview jumaat

ashraf ghani said...

kalo wat post-agd blom tntu ramai x pg, tp yg skang ni, da agak komfem ramai x pg.. lgpn, ak rs yg x pg skng ni, sbnrnye nk pg gak, juz derg ade faktor lain kot, so, harap prtimbgkn blk eh, aku pn cm cancel kot diz wknd min sbb ade event lain, btw, thx to all committees..

ashraf ghani said...

psl workshop, wat kt uia je x ok ke ? tnye je..

matmin said...

Cagan n smua rx6th-stlh meneliti smua cdgn,perkara,faktor,smua kene fhm,pihak trbabit (name dirahsiakn) da byk kali nego ngn phk sane,mtk hrge murah.so,kalo last mnt nk cancel,mcm xbrape sedap lh kn.da call byk tmpt,tnye nk sewa khemah smua,xkn nk cancel.so cmni,sape nk join utk rehlah kali ni,confirm name b4 12 mlm ni.yg xnk g,inform kt blog,kt ak pn xpe.pd yg jd g,byrn,xpe,kite pkai duit yg korg da byr utk post agd.ok.sorry n thx smua ye.

matmin said...

sori ye.hold dulu.blm kol12 lg kan.so,statement kt atas,pending ye.haha

nursyafina said...

nk vote wat pas agd gk..sgt2 berminat nk g, tpt pn cm best je, close to the nature..lgpn da final yr, final sem ni, nk gk collect klu x byk pn, sket kngan2 dgn sume2..
tp klu nk wat wiken ni mmg xble nk join sbb kena balik jhor..tp klu comittee decide nk wat gk xpla..bak kt matmin, sian kt org2 yg da bersusah pyh..pape pn, thanx to all comittees..smg dpermudahkn sglny..ameen..peace ^.^V

matmin said...

mcm kalo pas agd-mesti rmai gk xleh g,ade je alasan nnt.da 4thn skali,da msk prngai smua kn.so, ape kate nextweek..5,6/3???kelas tn sheikh,kite buat mggu ni,next week rehlah.lagipun, tn sheikh mmg kasi 2option kn?weekend ni or nextweek, sabtu,xleh ari ln.kalo xnk gk 5hb, nk pas agd, mcm da rmai je inform ak xdpt join.mcm same je bile2 pn.hahaha

ashraf ghani said...

xpela.. kalo da komfem gak.. ape nk wat kan.. pdn la mke kt aku sbb lmbt bising.. k. thank u all. hav a nice wknd n enjoy!

matmin said...

cagan.weh,ko apehal ni weh.jgn sensitif sgt weh.sumpah xde nye ak nk kate kt ko. ala,pms ke ape ko ni gan.rilex dah.adui,manje plk ko.

ashraf ghani said...

eh.. lupe ltak smiley plak.. hahaha.. sori2.. nex week ok je kot.. kusus kawen.. ble2 je pn ade.. haha.. thank U matmin.. =)

aizuddinmn said...

complicated gak ni..5/3 kursus kahwin..dgr ramai gak yg nk pg...kn cek btul2 yg ramai akan join post agd..ni last rehlah btch...

apip said...

5/3 konfirm date... sorry... guide tu busy bln 4 n 5...

fadlanfitri said...

aku rse boleh je mggu ni. just shortkan program. sume bertolak jumaat petang boleh tido satu malam. pastu sabtu tu the whole day kte buat program ape2 ke yg menarik. sabtu petang kte balik. just cdgn je la. bukan ape, sian org yg dah buat keje la. kalu korang yg buat keje mesti korang akan faham gak cmne susah org yg buat keje ni. so, sape2 yg memang x boleh gi tu pasrah je la eh. kalu buat post agd pun, korang boleh pegi tapi org lain pulak yg x boleh pegi so still same je kan. ok.. jangan gaduh2, jangan marah2. tp aku pun ikut je keputusan ketua mne2..

apip said...

btol ckp cagan.. kursus kawen bla2 bole amek... da keje nnt, gaji rm3500 byk tu... kt KL n selangor tiap2 minggu ada.. hee..
rehlah batch seumur hidup sekali kt tmpt laen2... hargai masa yg ada.. =)

aizuddinmn said...

tula sebenarnya mmg kesian kt org2 yg buat keja..pg survey, cari khemah, call sana call sini+pening melayan mcm2 lg..cdgn: mungkin sape2 yg btol2 dh ada pasangan+plan nk kawin bleh lah g kursus kawen ..tp klau yg xde lg+single- jom kita g final rehlah batch..lepas ni mmg susah nk jmpa+gathering ramai2..abis sem abis lah crita kita kt uia..dan mungkin ad yg lepas berpuluh2 thn br dtg jenguk kembali kuantan n uia ni.huhhuhu.....

jd jom ramai2 g last rehlah batch=)

fadlanfitri said...

yeay...osce posptpone 24mac...dr zainol bgtau...so bole la buat rehlah mggu ni..xde alasan la nak study ke ape kan.. =)

matmin said...

YEAH..on rehlah mggu ni,bro n sis smua.sila confirmkan b4 kol9 mlm ni ye.da nk kire2 org smua ni,nk wt permit lg ni.jom2..

Anonymous said...

transport kna cari sndiri ke ade org urus?tentatif tu xleh nego dh ke?kalo semua btolak jumaat ptg lps semua org hbs interview blh ke?

matmin said...

Bleh je nego ag.tp,mcm ssh je nk grk ptg jumaat smua,nk kene psg kemah lg sane.bkn smua penah psg kemah pn.xpe,nnt pic transport akn settlekn psl transport.kalo sis xnk drive jauh,bleh je bro tlg drive kn.